Csákvár

2013.04.16. 08:36

Megszépülve kívül-belül

Harmadik alkalommal került az idei évben a községszépítési napra, amelyen a képviselő-testület tagjai az önkénteseket várták a falu egyes részeinek megszépítésére.

Szmolkáné Bene Ibolya

Az idei évben négy kiemelt célterülete volt a szépítésnek. A Vajda János és Petőfi utca kereszteződésében teljes parkosítással, virágültetéssel és sóderozással teljesen új arculatot kapott a tér.

Az egykori elhanyagolt terület rendbetételéhez Zimmermann István és Holmann Mátyás vállalkozók, valamint a Plant Orient 2002 Kft. adományaikkal a környékbeliek pedig munkájukkal járultak hozzá. A Széchenyi utcában a Vízmű körül is sóderozással és a növényzet ritkításával alakították szebbé a területet.

Katona Botond a legfiatalabb önkéntes segítő

A Szabadság téri Óvoda, valamint a Floriana Könyvtár előtt takarítással és virágültetéssel szépítettek, a Berényi úti ABC körül pedig lakossági javaslatra fákat ültettek, de természetesen a terület takarítása sem maradt el. Ugyanezen a napon a Pro Vértes Közalapítvány szokásos évi szemétszedési akciói is zajlott Csákvár külterületein.

A munka végeztével mindkét akcióban résztvevő önkénteseket az alapítvány egy finom ebéddel látott vendégül a Gessner házban. A kellemes tavaszias hétvégén Csákvár belterületei és külterületei is szebbek, tisztábbak lettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!