Csákvár

2011.11.03. 19:44

Díjazottak és emlékek Csákváron

Az 1956-os megemlékezés ünnepségén Csákvár Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének döntései alapján átvehették díjaikat a Csákvár biztonságáért és Csákvár közszolgálatáért elismerésben részesültek.

Szmolkáné Bene Ibolya

Így a Csákvár biztonságért emlékplakettet Szabó Mihály, a Csákvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke,  valamint Kunstár Béla pedagógus, az iskola polgári védelmi oktatója kapta tevékenységéért.

Csákvár közszolgálatáért díjat  hat személy kapott: Botka Istvánné, Páll Józsefné, Dezső Imréné, Mészáros Lászlóné, Mészáros Sándorné és Bálint Györgyné. Ők valamennyien több évtizedet dolgoztak a település közszférájában,  s a díjat nyugdíjba vonulásuk alkalmából vehették át.

Néhány nappal az ünnepség után Katonáné Venguszt Beatrix polgármester egy kötetlen beszélgetésre hívta irodájába a még mindig meghatódott díjazottakat. Ezen a beszélgetésen valamennyien felidézték az intézményekben eltöltött évek emlékeit. Évtizedek emlékeit, szép pillanatait örökítette meg a kamera.

A beszélgetést hallgatva az jutott eszembe, hogy a fiatalabbak között lesznek-e, és ha igen hányan, akik 25-35 évet töltenek, tölthetnek el egy munkahelyen, s az eltöltött évek emlékeit lesz-e módjuk ugyanígy felidézni az utókor számára?

Feltettem a kérdés, de tudtam a választ is: nem, nem lesznek vagy csak nagyon kevesen. Ezért kell most őket elismerni és a fiatalok számára példáként állítani, mert később már talán nem lesz kit elismerni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!