Trianoni megemlékezések Fejérben

Fejér megye - Több településen is Trianon-megemlékezést tartanak a napokban, Bodajkon felavatják a Trianoni Mementót, a Szent István Művelődési Ház fáklyás felvonulást szervez a megyeszékhelyen.

Tihanyi Tamás

A bodajki református templomban június 4-én, 16 órakor lesz istentisztelet, majd felavatják a Trianoni Mementót. Csákváron, a református templomban június 6-án, 10 órakor lesz harangozás, majd a megemlékezés. A Jobbik fehérvári szervezete június 4-én, 16 óra 30-kor a bazilika és a Szent Anna kápolna közötti téren idézi fel a békediktátum aláírásának napját. Lovasberényben, a Cziráky-kastélyban június 6-án, 14 órakor előadással emlékeznek. Fáklyás felvonulást szervez a megyeszékhelyen a Szent István Művelődési Ház június 4-én. Találkozás 19 órakor az öreghegyi Aranybulla emlékműnél. A Szent Gellért háztól különbusz is indul, amely a Bory térről kb. 20.30-kor, az esemény végén fordul vissza. A felvonulókat kérik, vigyenek magukkal fekete zászlókat, gyertyát, fáklyákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!