Szétbarmolt aszfalt maradt a Lada találkozó után - a kárt a szervezők fizetik ki

Gárdony - Virág László olvasónk írt a városból. A tönkre tett parkoló mellett más kifogásuk is van, de ez utóbbi bosszantó.

Kovalcsik Katalin

Augusztus utolsó hétvégéjén Lada találkozót tartottak a gárdonyi strandon. A  nyári fesztiválok, találkozók nem ritkák ezen a strandon, a közönség is szereti, de nem azok, akik a  közeli hétvégi házakban  pihennek. Olvasónk  azt írta, hogy az elviselhetetlen hangerejű zene miatt  már többször tettek bejelentést a strand üzemeltetője ellen. A Lada találkozó vasárnap  reggelén is  elképesztő hangerejű zenével ébresztették egymást és a környék lakóit a  résztvevők. Ami miatt olvasónk levelet írt, az a nemrégiben elkészült parkoló aszfaltrétegének szétbarmolása volt.


"A strand parkolóját szépen leaszfaltozták, új rácsbeton elemekkel burkolták.  A találkozó egyik kulturális eseményeként most is ebben a parkolóban rendezték meg a drift bemutatót.  Elkeserítő látvány maradt utánuk: a szép, új aszfaltban  mély nyomokat hagytak a kipörgetett kerekek. Vajon ki fogja helyreállítani az utat, a parkolót?"
Az önkormányzat, a város számára  az elvett parkolók helyett kompenzációként készített  újakat  a vasútrekonstrukció beruházója  a strand előtt.  A találkozó után a helyszínen emlékeztető készült a 30 méter hosszú, hat méter széles sávban megrongált aszfaltról. Nagy Lajostól,  az önkormányzat munkatársától megtudtuk, a strand üzemeltetője állíttatja helyre a parkolót.   Bálint György hozzátette, október 15-re megszüntetik a rongálást,  az aszfaltozás, a teljes helyreállítás kész lesz. A károkat a Lada találkozó szervezői  fizetik ki. A  téma minden érintettje sajnálja, hogy az új aszfaltréteget tönkre tették a bemutatókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!