Magánvásárcsarnokot építenének Fehérváron?

Székesfehérvár - A város tanulmányterve a jelenlegi piac átalakításával foglalkozik, erről kérnek véleményt az árusoktól. Egy befektető viszont állítólag vásárcsarnokot építene a Balatoni út mellett.

Házi Péter

- A piacon terjedő pletykákkal ellentétben nem az önkormányzat ötlete, hogy a Balatoni és a Horvát István utca közti területen vásárcsarnok épülne. Ez egy magánerős elképzelés, mellyel kapcsolatban a városnak még nincs kialakított álláspontja - jelentette ki pénteken a  városi piac mellett tartott tájékoztatón Orosz István, a városi szolgáltatások bizottságának elnöke. Elkészült az önkormányzat által megrendelt tanulmány, ami azt vizsgálja, milyen módon lehetne az igényeknek megfelelően átalakítani a jelenlegi piacot, és miként lehetne az energetikai rendszert leválasztani a plázáéról. A kérdéssel hamarosan a bizottságok is foglalkoznak. Vargha Tamás tanácsnok hozzátette, erről az átalakítási tervről a következő hetekben egyeztetni kíván az önkormányzat a piacosokkal is, s ezt követően őszre elkészülhet a terv, mely alapján 2010 tavaszán el lehet kezdeni az átalakítást. A magánberuházó tervét viszont nem ismerik olyan mélységében, hogy arról jelenleg véleményt lehessen mondani.
-  Véleményem szerint nem szabad a piacot a belvárostól távolabb telepíteni, ezért nem támogatom a magánbefektető ötletét. A jelenlegi piacot és az iparcikk piacot viszont becsléseink szerint hétszáz millió forint körüli összegből át lehetne alakítani, a parkolást pedig a Murvás parkolóban épülő komplexum aljában lehetne megoldani - fogalmazott Szigli István, a városfejlesztési bizottság elnöke.
Jövő héten talán  többet lehet tudni a "magánvásárcsarnok" ötletéről, ugyanis állítólag  a befektető találkozik az önkormányzat képviselőivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!