Haladnak a Sarló utcai rendelő felújítási munkálatai

Székesfehérvár - A Sarló utcai háziorvosi rendelő felújítása május végén befejeződik. A teljes átalakítás 64 millió forintba kerül.

Törő Bálint

- Szeretnénk megnyugtatni a lakosságot,  hogy a Sarló utcai háziorvosi rendelő felújítási munkálatai javában zajlanak - kezdte bevezető tájékoztatóját Östör Annamária, az egészségügyi bizottság elnöke,  aki hozzátette, hogy ideje volt már a rekonstrukciónak, ugyanis télen az épületben hideg volt, és a tető beázott.  A rendelő körzetéhez több mint tízezer ember tartozik  és közel 400 csecsemőt visznek vizsgálatokra  a szüleik.  Az első ütem január 30-áig elkészül: az épület  egyik  szárnyán  végeztek  a tetőszigeteléssel,  ott a belső  gépészeti  szerelések  zajlanak, a másik szárny és az akadálymentesített  lift felújítását pedig  hamarosan megkezdik, a műszaki  átadás május közepén várható, beköltözni júniusban tudnak a  háziorvosok. A munkák során csak a tartószerkezet marad meg, minden más megújul. A város 19 millió forintot nyert pályázaton, amelyet 45 millió forinttal  egészített ki - tette hozzá Östör Annamária. A felújítás halaszthatatlan volt, mert a  fenntartási költségek rendkívül magasak voltak: az 1000 négyzetméteres épületben több mint 300 ezer forintot fizettek havonta  a téli  fűtésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!