Gyorssegély a tűzkárosultaknak

Velence - Ülést tartott hétfőn Velence város testülete. A képviselők beszámolót hallgattak meg a bizottságok, Cserny Vilmos alpolgármester és a Velencei Híradó szerkesztőbizottságának idei tevékenységéről, majd elfogadták a jövő évi munkatervet.

Tihanyi Tamás

Ezek sorában döntöttek arról, hogy folytatják a sikeres Beszélgessünk Velencéről! című rendezvénysorozatot: az első jövő évi esemény a tervek szerint február 13-án lesz. Határoztak arról is, hogy a törvényi változások, jogszabályi  módosítások miatt az állattartásról szóló rendelet  csak március végéig lesz érvényben, addigra kell elkészülnie  az új változatnak.
Egy korábbi ülésén döntött a testület  partközeli (de nem partmenti) ingatlanok eladásáról. Ehhez három igazságügyi ingatlanforgalmi szakértő ajánlatát várják. Egy ajánlat már megszületett, s két további  beérkezése után hirdetik  meg eladásra az érintett  területeket: de ez is már csak  a jövő év  feladata marad.  



Az elmúlt időszakban két sajnálatos tűzeset történt Velencén. A két tűz összesen négy családot sújtott, számukra zárt ülésen  rendkívüli gyorssegély kiutalásáról döntöttek a képviselők.  Három család háromszor 300 ezer, egy negyedik pedig 200 ezer forintos segítséget kap az önkormányzattól.   
   
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!