Baleset a 62-es főúton, Seregélyesen (fotóval frissítve)

FMH - Egy tartálykocsi és egy nyerges vontató ütközött a 62-es főúton, Seregélyes belterületén, pénteken reggel. A helyszínen kiderült: szerencsére nincs komolyabb sérülés.

feol.hu

Reggel 7 óra 41 perckor érkezett a bejelentés a székesfehérvári tűzoltóság ügyeletére, hogy a 62-es főúton, Seregélyes belterületén két tartálykocsi ütközött. A jelzés alapján feltételezhető volt, hogy a járművek veszélyes anyagot szállítanak, ezért a tűzoltók nagy erőkkel, két gépjárműfecskendővel, a műszaki mentőszerrel, a vízszállító járművel és a daruval kezdték meg a vonulást. A helyszínre történő kiérkezést követően derült ki, hogy a 62-es főúton egy gabonaszállító kamion az elejével nekiütközött egy gázolajszállító tartálykocsi hátuljának. A tartály hátsó része behorpadt - közölte lapunkkal Bisztricz Anett a fehérvári tűzoltóság szóvivője.



A jármű átvizsgálása során kiderült, hogy a tartályból a veszélyes anyagnak számító gázolaj szerencsére nem szivárog. A gabonaszállító kamion eleje viszont annyira megrongálódott, hogy szükséges volt a nyerges vontató áramtalanítása.


A káresethez vonult még a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportja is.
A balesetben személyi sérülés nem történt.
A rendőrök félpályás útlezárás mellett irányítottak, a katasztrófavédelem Vészhelyzeti Felderítő Csoportja (VFCS) is biztosította a helyszínt. A tűzoltóegységek a helyszínről már eljöttek.
A megrongálódott járművek elszállításáig a forgalom egy sávon váltakozva haladt a 62-es főúton, Seregélyesen a rendőrség irányításával (8 óra 35 perc).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!