Amit tudni érdemes - ünnepi menetrend, nyitva tartás

Szilveszterkor és az ünnepekben egy kicsit felborul a menetrend, a bolti nyitva tartás. A legfontosabb tudnivalókat összefoglaltuk, hogy ne kezdődjön bosszúsan az év!

feol.hu

Menetrendek

A MÁV közleménye szerint a járatok csütürtökön, december 31-én a pénteki menetrend szerint közlekednek. Másnap a szombati, míg szombaton az ünnepi menetrend lesz érvényben. Január 3-ától, vasárnaptól a MÁV közlekedése visszaáll a megszokott kerékvágásba.
A Volánnál a helyközi járatok december 30-31. között a szabadnapra meghirdetett menetrend szerint közlekednek, január 1-3 között pedig a munkaszüneti napokra érvényes menetrend szerint. Hétfőre a hét első napjára, iskolai előadási napra érvényes kiírások szerint járnak a buszok.
A helyi járatok Székesfehérváron, Móron, Dunaújvárosban, Martonvásáron és Baracskán a szerdai és csütörtöki  napon a hétköznapi menetrend szerint közlekednek. Szilveszter napján Fehérváron és Dunaújvárosban is 19 órakor indulnak utoljára a végállomásokról.

Nyitva tartások

A vásárlásnál gondoljunk rá, hogy szilveszterkor az üzletek többsége korábban zár. Január elsején, újévkor az üzletek többsége zárva tart. Másodikán majd a szombati, harmadikán a vasárnapi nyitvatartás érvényes mindenütt.
Nem árt tudni, hogy a szórakozóhelyek egy része szilveszterkor zárva tart és sok nem is nyit ki elsején.

Egyházak

Január elsején és másodikán egésznapos újévi szentségimádás lesz a bazilikában. A lelki program január 1-én 11 órakor püspöki szentmisével kezdődik, majd az egyházközségek imaóráival folytatódik és este 6 óráig tart. Másodikán délben lesz a szentségkitétel és 18 órakor szentmisével zárul a lelki nap.
Az evangélikus gyülekezeti teremben december 31-én 18 órakor kezdődik az áhitat. Január 1-én 10.30-kor újévi istentisztelet lesz, szintén a gyülekezeti teremben.
Óévi hálaadó istentiszteletet a székesfehérvári református egyház mindhárom gyülekezi helyszínén 15 órakor tartanak. 19 órakor kezdődik a gyülekezeti közös óévbúcsúztatás a Széchenyi úton, majd éjfélkor az úrvacsorai közösség. Január 1-én 9 órakor lesz az újévért könyörgő istentisztelet Maroshegyen, 10-kor pedig a Budai és a Széchenyi úton.

Programok

Boldog új évet Fehérvár! címmel rendeznek a Városház téren szilveszteri mulatságot a megyeszékhelyen. A műsor 19.30-kor térzenével kezdődik, majd 20.30-kor a Vokálpatrióták, 21.30-kor az Irigy Hónaljmirigy lép fel. A Vokálpatrióták 22.10-kor ismét színpadra lépnek, majd 23.20-kor Feke Pál követi őket. Éjfélkor a téren a világháborús (harangos) emlékműnél kerül sor egy kismértékű, nem engedélyköteles, ötperces tüzijátékra. Éjfél után tíz perccel tartják az ünnepi köszöntőt, öt perccel később Rádió1 disco kezdődik, amely 4 óráig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!