Albacomp: újragondolják, átalakítják a cégcsoportot

Székesfehérvár - Vagyonfelügyelőt nevezett ki az időközben nevet és székhelyet is váltó, csődeljárás alatt álló Albacomp Számítástechnikai Zrt. élére a cégvezetés kérésére a bíróság.

Klecska Ernő

A cég MC Vagyonkezelő Zrt. néven a Gyümölcs utcai új telephelyen működik - derül ki az on-line cégkivonatból.
- A csődvédelmi eljárás megy a maga útján, ez a lépés azt jelenti, hogy a cég némi levegőhöz jutott, átmenetileg nem kell törlesztenie a partnerei felé fennálló adósságait. Az Albacomp-csoport többi cége működik - mondta Minárovits János vezérigazgató.
A cégvezető szerint a fizetésképtelenség világossá tette, hogy újabb reorganizációra van szükség, amit a csődvédelem alatt végre is tudnak hajtani.  Ez  a tervek szerint a tevékenységek teljes körű átszervezését jelentheti.  Ha  a terv sikerül, vélik a cégben,  2012-ben tartani tudják a 8 milliárd forintra tervezett árbevételt, és akár nyereséget is elérhetnek.

Mint lapunk korábban hírt adott róla: a fehérvári központú informatikai vállalkozás március elejére azért vált fizetésképtelenné, mert a céget finanszírozó bank nem hosszabbította meg lejáró hitelszerződését. A vezérigazgató akkor úgy nyilatkozott: az elkövetkező időszak elég lesz arra, hogy az Albacomp likviditási gondjait megoldják, a szállítókkal és a hitelezőkkel történő sikeres csődegyezség megkötéséig pedig a cég átszervezésével talpra állíthatják a vállalatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!