Újabb bajnokokat köszöntöttek a Bajnokok Városában

A fehérvári Városháza kistanácstermében fogadta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Mészáros Attila önkormányzati képviselő, ifjúsági tanácsnok Matók Ádámot és Szabó K. Tiánt, a város legújabb bajnokait, akik az I. osztályú rali ob-n, a 8-as kategóriában magyar bajnoki címet szereztek. Ezt megelőzően csak a Tobak Team Hungary névadója, Tobak Zoltán büszkélkedhetett magyar bajnoki címmel: 2000-ben a II. osztályú bajnokság abszolút, az A-csoport és az A/5-ös kategória aranyérmese volt. Fehérvár első, elsőosztályú bajnoka a Matók, Szabó páros lett, s ez történelmi esemény.

Matók János


Az eseményre Matók Ádámot és Szabó K. Tiánt elkísérte Tobak Zoltán, és Lévai Ferenc, a csapat technikai főnöke is. Mondandójában Cser-Palkovics András kifejezte azt a dicsőséget és büszkeséget, amely a Bajnokok Városának a legújabb bajnokai okoztak az idei remek szereplésükkel. Hiszen a páros újoncként rajtolt el a bajnokságban, s azonnal, százszázalékos teljesítménnyel végzett az első helyen, amely a sportág történetében szinte párját ritkítja. "Két fiatal sportoló merész álma vált valóra, ez pedig azt bizonyítja, hogy elszántsággal, kemény küzdelemmel és alázattal minden elérhető" - mondta a polgármester, aki azon meggyőződésének is hangot adott, hogy a páros sikerei itt nem érnek véget, és további támogatásáról biztosította a pilótát és navigátorát.


Válaszában Matók Ádám - aki a Honda Civic Type R versenyautó élethű makettjét adta át Cser-Palkovics Andrásnak - röviden beszámolt a versenyévadról, a körülményekről, s különösen a Közép-európai Zónakupába beszámító Kassa-raliról, ahol az igen erős nemzetközi mezőnyben is az első helyen végeztek, s ez nagy büszkeséggel töltötte el őket, Szabó Krisztiánnal együtt. A navigátor a 22 éves pilóta tehetségét, kiváló vezetési technikáját emelte ki, mint a jövő sikereinek zálogát, s ezt Tobak és Lévai is egyaránt megerősítette. Szó esett a jövő évi tervekről is, így elhangzott, hogy 2013-ban az Európa-bajnoki részvételt tűzték ki célul, azon belül is a 16 futamból legalább 10, ahol szeretnének elrajtolni, és persze a lehető legeredményesebben szerepelni, ami az ő esetükben minimum a dobogós helyezéseket jelenti. Ez lehet a kellő alap a 2014-es szezonra. Végezetül Matók Ádám köszönetét fejezte ki szülővárosának és a polgármesternek, hogy mögéje álltak, számára ez különösen sokat jelentett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!