Lomtalanítás: néhány kupacon most is ülnek a „zsákmány” őrzésével megbízottak

Székesfehérvár - Pozitívak a lomtalanítás első hetének tapasztalatai: nem csak Zsiguliból van kevesebb, de a kisebb körzetek miatt a Depónia hamarabb végez a lomok begyűjtésével.

Házi Péter


Amikor öt-hat évvel ezelőtt végigmentünk a lomtalanítás idején a város valamelyik kertházas övezetén, igen kiugró értékeket tapasztaltunk az egy főre jutó utánfutós Zsigulik számának tekintetében. Tegnap viszont, amikor Öreghegy lomtalanítás előtt álló részén tettünk néhány kört, pozitívan csalódtunk, ugyanis csak elvétve sikerült összeakadnunk az előválogatást végző brigádokkal. Néhány kupacon persze most is ültek a zsákmány őrzésével megbízottak, ám összességében rendezett képet mutattak az utcák.

Mindenesetre hasonlóan pozitív tapasztalatokról számoltak be a belváros környékén lakók is. Mindennek oka az, hogy idén a lomtalanítást végzők a korábbiaknál jóval kisebb  körzeteket alakítottak ki, emiatt ugyan a lomtalanítás egésze jóval tovább,  október 31-ig tart, viszont egy körzettel sokkal hamarabb  végeznek. Másrészt az önkormányzat kommunális irodája a polgárőrséggel és a rendőrséggel közösen járja a lomtalanítási területeket, aminek ugyancsak pozitív hatása van a rendre.

- A belvárossal és környékével például már dél körül végzett az elszállítást végző két kukásautó, de az eddigi tapasztalatok szerint gyakorlatilag minden körzetben aznap délután három órára elszállítottuk a kirakott lomokat.  Ezzel reményeink szerint igen kevés időt hagytunk a guberálóknak arra, hogy szétszórják a holmikat  mondta megkeresésünkre Steigerwald Tibor, a  Depónia Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, a lomtalanítás első napján, a Berényi - Béla - Nagyszombati - Zsolnai - Pozsonyi út által határolt területről több panasz érkezett, miszerint az ott lakók későn értesültek a lomtalanításról, így feleslegessé vált holmijaikat nem tudták kirakni.

Ezért ma, az Öreghegy másik részén zajló lomtalanítással együtt az előbb említett területről is elszállítják a kirakott lomokat.

Ami a lomok mennyiségét illeti, idén kevesebb  feleslegessé vált holmit tesznek ki a fehérváriak, ám például Feketehegyen tekintélyes mennyiséget sikerült begyűjteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!