Következik a 38. Kassa-rali

Székesfehérvár - Csütörtökön az adminisztrációs és a technikai gépátvétellel elkezdődik, majd pénteken és szombaton a versennyel folytatódik a 38. Kassa-rali, amely magyar bajnoki futam.

Matók János


A nagy hagyományokkal rendelkező Kasa-rali három nemzet: a szlovák, a lengyel és a magyar bajnokságában is értékelik, arról nem beszélve, hogy az FIA Közép-európai Trophy sorozatnak is a része. A szervezők tájékoztatása szerint a határidőig összesen 116 páros adta le az előzetes nevezését. Közöttük a fehérvári Tobak Team Hungary párosa, a Matók Ádám, Szabó K. Tián duó, akik a Honda Civic Type R géppel szeretnék a lehető legjobb eredményt elérni. Miután a hazai vetélkedésben már csak karnyújtásnyira vannak a 8-as kategória bajnoki címétől, óvatos duhajként nem isznak előre a medve bőrére, s érdeklődésünkre pilóta és navigátora csak annyit mondott: „Nem szeretnénk elkiabálni a dolgot, a futamon, mint eddig is, tesszük a dolgunkat, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Rajtunk és az autón nem múlik, bár a pályát nem ismerjük, csak a bejáráson ismerkedünk meg a körülményekkel. Ám úgy véljük, miután az itteni aszfaltos gyorsaságik hasonlóak a hazai szakaszokkal, olyan nagy galibát nem okozhatnak, ám arra ügyelnünk kell, hogy a lehető legpontosabb itinert írjuk fel.” A futamon az 1-es rajtszámot a hazánkban is jól ismert felvidéki ifj. Béres József (Skoda Fabia S2000) kapta – legendás édesapja is ott lesz a mezőnyben –, amíg a magyarok közül Herczig Norbert (szintén Skoda Fabia S2000) kapta a 3-as rajtszámot. Természetesen a többi magyar „nagyágyú” is lerajtol, így ott lesz a mezőnyben Botka Dávid, Kazár Miklós, Matics Mihály, Bútor Róbert, Turán Frigyes és a többiek. A Matók, Szabó kettősnek a szervezők a 60-as rajtszámot adták, ami azt jelenti, hogy a 8-as kategóriában a szlovák és lengyel riválisok mellett, őket sorolták be a legelőkelőbb pozícióba. Erre mondják: talán nem véletlen, hiszen a fehérváriak eddig minden bajnoki futamukat megnyerték. A futam össztávja 550,5 kilométer, ebből a 13 gyorsasági szakasz 164,1 km. Az első autó pénteken 8 órakor hagyja el a szervizparkot, a résztvevők összesen 7 gyorsaságit teljesítenek 8.48-tól Izra, Regeta és Borda környékén. Szombaton 8.41-től Bankov, a 24,35 kilométeres Dubnik és Gejzír kerül majd sorra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!