Kupaporond - A Videoton FC csütörtök este a Genttel mérkőzik

Székesfehérvár - Az Európa Liga selejtezőjének 3. fordulójában a belga Genttel találkozik a Videoton labdarúgó-csapata. Az oda-visszavágós párharc csütörtökön, 20.30-kor Sóstón kezdődik.

Bobory Balázs

Ha el akarunk rugaszkodni a valóság talajától, akkor ugyanúgy álmodozhatunk, mint néhány szurkoló, akik az EL-selejtező 2. fordulója, a Slovan Bratislava kiverése  után azt emlegették, hogy 1984-ben is így kezdődött...

Igen, 1984-ben, és a sztori szinte minden fehérvári számára ismert, a Videoton abban a szezonban egészen a szépemlékű UEFA-kupa döntőjéig menetelt, ahol ugyan összesítésben kikapott a Real Madridtól, de Májer Lajos góljával 1-0-ra nyert a Bernabeu szent gyepén.

Higgyünk a mesékben, álmodozzunk bátran, hiszen a piros-kékek ismét a nemzetközi porondon állnak, bár az esélyek jóval rosszabbak, mint 28 esztendővel ezelőtt, a lényeg azonban az, hogy van miben hinni, reménykedni. Mert aki nem szokott nagyot álmodni, igazából nem is ér el semmit.



Ha ezt a Videoton futballistái is így gondolják, és bátrak, öntudatosak, elszántak lesznek, akkor igenis túlléphetnek a nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező Genten.
- Úgy gondolom, hogy a belga csapat erősebb, mint a Slovan Bratislava  - mondta a szerdai sajtótájékoztatón Paulo Sousa, a Videoton mestere.  - A belgák komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkeznek, két éve bejutottak az Európa Liga csoportkörébe, az előző szezonban a legtöbb gólt rúgták hazájuk bajnokságában. Azt hiszem, ellenünk is a támadófutballra készülnek, és nem csak Gentben, hanem már a mi stadionunkban is.

A belgák edzője, a norvég Trond Sollied magabiztos volt a csütörtöki mérkőzés előtt.
- Nem sokat tudok a magyar csapatról, azonban a Slovan elleni mérkőzésüket elemeztem - kezdte a vezetőedző.  - A kezdőcsapatot csak a mérkőzés előtt jelölöm ki, de mindenképpen a lehető legerősebb együttessel játszunk. Fontos lesz, hogy gólt lőjünk, lehetőleg többet, mint a Videoton, de alakulhat úgy is a találkozó, hogy a végén elégedett leszek egy döntetlennel. Ha valamit mondanom kell, hogy mi döntheti el a 90 perc sorsát, akkor  szerintem az első rúgott gól.

Nos, a Videotonra tehát kőkemény feladat vár, de nem megoldhatatlan.
A fehérváriak várható kezdőcsapata: Bozsovics - Szolnoki, Caneira,  Vinícius, Stopira - Tóth B.  Gyurcsó, Sándor Gy., Mitrovics, Oliveira  Nikolics N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!