Folyik a lé, terjed a bűz a Rákóczi utcában

Székesfehérvár - Bűzös lé folyik ki a kukásautókból - panaszolta a Rákóczi utcában lakó közös képviselő. A Depónia Kft. elismeri a problémát, amit a sok dinnyelé okoz.

Házi Péter

- Amikor megáll  a kukásautó, a munkások beöntik a szemetet, még nincs semmi gond. Ám amikor az autó elkezdi tömöríteni, préselni a szemetet, no, akkor megindul a bűzös,  koszos lé, s jó nagy pocsolyát hagy itt nekünk - mondja a Rákóczi utca 12. számú épület közös képviselője. A szolgáltató cég igykeszik orvosolni a problémát, novemberben új kukásautók várhatóak.

Miközben a közös képviselővel és több lakóval beszélgetünk, egy  elhaladó anyuka is közbeszól: - Itt hozom a kisgyerekemet naponta bölcsődébe, nagyon unjuk már, hogy állandóan kerülgetni kell ezeket a bűzlő foltokat! Szerintem köztisztasági szempontból sem eltűrhető, hogy a legyek rászállnak. ha az ÁNTSZ kijönne, biztosan nem hagyná annyiban! - teszi hozzá.


Ha valaki végigmegy ezen a környéken, már a szag után is megtalálja a kukásutókból kifolyt foltok maradványait.
A problémát Szépe Attila, a Depónia Kft. műszaki igazgatója is elismeri, ám, mint mondja, a nyári időszakban, a dinnyeszezon csúcspontján már tavaly is előjött ez a probléma: az autó tömörítése miatt a dinnyéből rengeteg lé jön ki, ez megáll az autó teknőjében, felgyűlik, és nyomás hatására sajnos kijön. A Depónia autóinak átlagéletkora sajnos 12 év, ám amikor az önkormányzat nemrég megvásárolta  a céget, fontos elhatározás volt, hogy új szállítóautókat kell beszerezni. Így a tervek szerint novemebrben érkezik három új autó, amelyeket a legrosszabbak helyett állítanak majd munkába.
- A bűz megszüntetése érdekében több intézkedést hoztunk: azt az autót, amelyből a rossz tömítés maitt valóban folyt a lé, most beállítottuk szelektív gyűjtésre, hiszen a papírból, műanyagból nem folyik semmi, helyette most a szelektíves gyűjtőautó jár ezen a lakótelepen  addíg, amíg a dinnyeszezon lecseng. Másrészt a mukatársak fűrészporral szórják fel a tócsákat a begyűjtés után, hogy a szag ne terjengjen - mondta lapunk érdeklődésére a Depónia Kft. műszaki igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!