EL-selejtező - Paulo Sousa a csapategységet méltatja

Paulo Sousa, a Videoton portugál vezetőedzője szerint a csapategységnek köszönhető a belga Gent elleni magabiztos továbbjutás a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének utolsó fordulójába.

MTI

A fehérváriak a hazai 1-0-ás győzelem után a csütörtök esti visszavágón Belgiumban 3-0-ra nyertek, így kettős győzelemmel búcsúztatták az előzetesen valamivel esélyesebbnek tartott riválist. "Megérdemelten jutottunk tovább, és nem csak azért, mert sokszor bevettük a Gent hálóját - idézte a portugál szakember mérkőzés utáni nyilatkozatát a csapa honlapja, a vidi.hu. - Az elején ugyan nagyon nehéz perceket okozott nekünk a belga csapat, mi azonban elég erősek voltunk ahhoz, hogy kivárjuk, amíg eljön a mi időnk, a helyzeteinket pedig jól ki is használtuk. Nagyon egységes csapat a miénk, a játékosok hatalmas szívvel küzdenek mindig és pontosan tudják, hogy egy adott mérkőzés során a nehezebb időszakokon hogy jussanak túl. A mai győzelem nem csak a Videoton FC, hanem az egész magyar labdarúgás számára nagyon fontos eredmény." Az Európa Liga-selejtező zárókörének sorsolását pénteken tartják Nyonban, s a fehérváriak mellett egy másik magyar csapat, a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében kiesett DVSC-TEVA vár még ellenfélre. Ha ezt az akadályt sikerrel veszik a magyarok, akkor a csoportkörben folytathatják szereplésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!