Szűcs Lajos kifogott a Vidi játékosain, pontot csent a Pápa

Székesfehérvár - Nem bírt a Lombard Pápával a Videoton FC hazai környezetben, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyitányán. A végeredmény 1-1 lett.

Bobory Balázs

Videoton FC - Lombard Pápa FC 1-1 (0-1)

Sóstói stadion, 2274 néző. Vezette: Radványi (Varga Zs., Márkus).

Videoton FC: Bozsovics - Szolnoki, Vaskó, Szekeres, Hector - Haraszti, Mitrovics, U. Nikolics, Walter - Kovács I. - Torghelle. Vezetőedző: Paulo Sousa.

Pápa: Szűcs - Dlusztus, Balogh B., Rodenbücher - Horváth L., Arszcs, Maróti, Szabó O., Németh M. - Quintero, Seye. Vezetőedző: Bene Ferenc

Csere: Szolnoki helyett Nikolics N. (a szünetben), Haraszti helyett Gyurcsó (65. ), U. Nikolics helyett Perics (81.), illetve Arszics helyett Dóczi (63.), Seye helyett Benko (72.), Horváth L. helyett Tóth G. (83.).

Sárga lap: Haraszti, Vaskó, Mitrovics, illetve Arszics, Seye, Quintero.

Szögletarány: 4-0 (3-0)


Bizony, ez a bajnokság kezdődhetett volna jobban...
A Videoton a nemzetközi kupakötelezettségek közepette csak döntetlenezett a legutóbbi bajnokságban kiesés elöl sikeresen menekülő Pápával és ez kellemetlen meglepetés a Slovan Bratislava elleni sikeres párharcot követően. No de nézzük, hogyan vesztett pontokat a piros-kék társaság!
Nos, ahogy arra számítani lehetett, a Videoton vezetőedzője, Paulo Sousa alaposan átszervezte csapatát a csütörtöki, Slovan elleni hazai összecsapáshoz képest, mindössze három játékos maradt az akkori kezdőből, Bozsovics, Szolnoki és Mitrovics. Lehetőséget kapott Haraszti Zsolt, aki első tétmeccsét vívta a fehérváriaknál, de Uros Nikoliccsal is csak most ismerkedett a lelátó népe.
Messze nem voltak annyian a szektorokban, mint az Európa Liga-meccsen, az olimpia, a cselgáncsozó Ungvári Miklós és a vívó, friss olimpiai bajnok Szilágyi Áron nagy konkurenciát jelentett a magyar bajnokinak, amit ráadásul a televízió is közvetített, így sokan választhatták az otthoni fotelt és a távkapcsolót a stadion helyett.
Azok, akik kijöttek Sóstóra, az első félidőben bosszankodhattak eleget. A Vidi ugyan remekül kezdett, az első tíz percben egy hatalmas Torghelle-ziccer és Szűcs Lajos-bravúr, majd egy zúgó Vaskó-kapufa miatt ugrottak talpra drukkerek, aztán inkább már csak azt konstatálhatták, hogy a betömörülő pápai védelem feltörésére nem találja a kulcsot a hazai csapat. Túlságosan sok hiba csúszott a megoldásokba, és a szűk területen csak úgy lehetett volna eredményesen játszani, ha pontosak a passzok, jó ütemüek a cselek. A 25. percben egy kósza pápai kontra végén Seye megszerezte a vezetést a vendégeknek, elkezdtek gyűlni a viharfelhők a pálya felett és nem csak képletesen. Szerencsére az égi áldás elmaradt, ám a hatalmas szél már befolyásolta a játékot. Várható volt, hogy a szünetben cserélni fog Sousa, így is lett, Szolnoki helyett jött Nikolics, kétcsatáros rendszerre állt át a Vidi.
A fordulás után - szembeszélben - már úgy futballozott a Videoton, ahogy elvárható: és jött is az egyenlítés, ki más szerezte volna a Vidi gólját az 52. percben, mint Nikolics Nemanja, aki egy jobb oldali beadást vett át csodálatosan és lőtt a jobb alsó sarokba, 1-1.
A győzelemhez adodtak voltak a helyzetek is, de Haraszti, Kovács István és Nikolics Nemanja is rossz döntést hozott a Szűcs Lajossal szemben, aki mindegyik ziccert hárította, és ezzel a mezőny legjobbjává nőtte ki magát. A hatalmas mezőnyfölény végül nem érett góllá, a Pápa boldogan távozhatott, a Vidinek pedig csak arra szabad koncentrálnia, hogy csütörtökön remekeljen a Gent ellen, ezeket a pontokat pedig valamikor pótolni kell.


Paulo Sousa, Videoton vezetőedzője: "Két arca volt ma csapatnak, az egyik az első félidei, a másik a fordulás utáni. Négyszer állltunk szembe a kapussal, ezekből gólt kell szerezni. A játékvezetéssel kapcsolatban komoly fentartásaim vannak, láttunk ma olyat, amely miatt a szövetséghez fordulunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!