Ötven óvodás kerestetik

Székesfehérvár - Ovi volt - ovi lett a Megyeház utcai, 3-4 éve üresen álló épület. Az Egyházmegye kölcsönadta, jelentkezhetnek a kisgyermekesek.

Kocsis Noémi

Férőhelyhiányos korunkban üdítő, ha új, nappali kisgyermek-ellátó intézmény nyithatja meg kapuit. Igaz, a Megyeház utca 19-21. alatti épületduó bezárása előtt is (egyházi) óvodaként működött. Csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatón a polgármester a médián keresztül hívta fel a szülők figyelmét: félszáz gyermek járhat ide szeptembertől.
A Székesfehérvári Egyházmegye hét esztendőre ingyenesen adta bérbe a városnak a valamikori katolikus óvoda helyiségeit, mely néhány évvel ezelőtti költözése óta a Szent Imre Általános Iskola épületében működik. A felújítási munkák legtöbbje épületgépészeti jellegű lesz: kazánt kell szerelni, némi kőművesmunkával megerősíteni a falakat, és természetesen a kicsinyek életkorának és nevelési igényeinek megfelelően berendezni a helyiségeket.
- Kevés az idő, de készen kell lennie szeptember 3-ára, az első óvodai napra - hangsúlyozta ki a polgármester. Az óvoda szervezetileg a Tolnai utcai intézmény tagegysége lesz, s egyúttal 9,5 álláshellyel enyhíti a helyi óvodapedagógusi és egyéb óvodai dolgozói munkaerő-helyzetet.
A teljes renováció a hátsó udvarrész rendbetételével együtt úgy 44 millió forintba kerül majd. Egyelőre kérdéses a 19. számú, utcafronti egykori óvodarész sorsa, ahol  amennyiben képbe kerül  bölcsődét képzelne el a városvezetés. A 21. szám valamennyi ablakán (és a többi óvodában is) mindenesetre ott a felhívás: óvodások kerestetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!