Tudós irodalmárok szervezete alakult

Bodajk - A költőtalálkozó és művészeti fesztivál keretében nem csak felolvasásokra vagy kórustalálkozóra került sor: újraalakult az Irodalomtörténeti Társaság Fejér megyei tagozata.

B. Kiss László

Hétfő délután a Lila Akác Idősek Házában tartott irodalmi délutánnal ért véget a bodajki költőtalálkozó, amelyhez az idén a kistérség kórusainak és néptánccsoportjainak találkozója is társult. Az intézmány alulájában a találkozóra érkezett, több mint fél tucat költő, író olvasott fel a műveiből.

A poéták eme randevúját, most rendezték meg  Bodajky-Nagy István  kezdeményezése nyomán  immár nyolcadszor.  Az első időkben inkább csak informális, baráti összejövetelt támogatta a város  önkormányzata, s most egyéb kulturális események is társultak hozzá. Vasárnap délután rendezték meg például a művelődési házban a kistérség kórusainak és néptánccsoportjainak találkozóját. Szombaton délelőtt  a rendezvényhez kapcsolódva  alakult újjá a száz esztendős múltra visszatekintő Magyar Irodalomtörténeti Társaság Fejér megyei szervezete is.

A jeles eseményen részt vett a társaság országos elnöke, Sipos Lajos és alelnöke, Fráter György is. A Fejér megyei szervezet  elnöke Bakonyi István, titkára Sebők Melinda lett.  A megyei szervezeten belül három tagozatot is létrehoztak: a szépírói tagozatot Bobory Zoltán, a tanárit Kovács Imre Attila, a kutatóit pedig Sebők Melinda vezeti. A tervek között múzeumi tagozat  felállítása és Illyés emlékülés megrendezése  is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!