Vasútfelújítás: június 15-ig csak egyetlen vágányon zajlik a forgalom

Ódinnyés, Székesfehérvár - Zajlik a Tárnok-Székesfehérvár vasútvonal rekonstrukciója. Most a Dinnyés és Székesfehérvár közötti szakaszt építik át. Jelenleg a bal pályán dolgoznak.

Tribolt Lajos

Ódinnyés és Székesfehérvár között jelenleg csak egy vágánypár működik a kettőből. Budapest felől nézve a bal oldalit teljesen felszedték és jelenleg az alapzatot erősítik meg. A 62-es út felüljárója mellett alakították ki azt a depóniát, ahol hegyekben tárolják a régi vágányok alól kiszedett kőzuzalékot, amely tisztítás után az új vágányok közé kerül.



A 62-es úti felüljárótól nyugat felé, az M7-es alatti vasúti aluljáróig új nyomvonalú pálya épül,  nagyobb ívű kanyarodással, ami nagyobb sebességet tesz majd lehetővé.
Egyébként Tárnok és Dinnyés között már 120 kilométer óránkénti sebességgel közlekednek a vonatok. Az esetleges késések a Dinnyés-Fehérvár közötti szakasz miatt vannak. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint a vágányzáros menetrend június közepéig lesz érvényben, vagyis akkorra tervezik a másik, a jobb oldali sínpár elkészültét.

Velencefürdőn készen van a gyalogos aluljáró, műszaki átadása  a közeljövőben várható. A liftek kivételével egyébként már használható a létesítmény. Áprilisban átadják az úgynevezett gitáros emlékhelynél létesített gyalogos átkelőt is. Ugyancsak ebben a hónapban kerül átadásra a Velence állomásnál megépített új gyalogos aluljáró, bár a peronlépcső felújítása később is folytatódik
Gárdonyban kész az új gyalogos aluljáró, a peronra vivő liftek üzemelnek, a műszaki átadás a nyáron lesz. A nyári szezonig üzembe helyezik az agárdi állomás liftjeit is. Dinnyésen is használható már az új aluljáró,  így elkészíthető a peronok végleges burkolata.
A Börgönd-Szabadbattyán vonalon a vágányzár idején több vonat jár, ezért a  63-as kereszteződésében figyelni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!