Június 17-én lesz az időközi polgármester-választás Enyingen (frissítve)

Enying - Pintér György polgármester halála miatt az időközi polgármester-választást június 17-ére tűzte ki a helyi választási bizottság, és megállapította a naptár szerinti határnapokat.

V. Varga József

Enying Város Helyi Választási Bizottsága április 16-ai, hétfői ülésén kitűzte az időközi polgármester-választás időpontját, és megállapította naptár szerinti határnapjait. Amint már hírül adtuk, Pintér György polgármester április 5-én, életének 46. évében, türelemmel viselt betegségben elhunyt. Halálával polgármester nélkül maradt a mezőföldi kisváros.

A helyi választási bizottság az időközi polgármester-választást június 17-ére, vasárnapra tűzte ki - tájékoztatta lapunkat ma kora délután Elek Gyuláné, a választási bizottság elnöke. Megállapították a naptár szerinti határnapokat, mely szerint a névjegyzékbe történő felvételről szóló értesítőt az ajánlószelvénnyel együtt május 3-ig kell megküldeni a választópolgároknak, a közzétett névjegyzékkel kapcsolatosan május 2-a és 6-a között lehet kifogással élni.

A helyi választási bizottság a választási szervekről, a választási kampányról, a jelölésről és a szavazatok összesítéséről is határozott. A választási kampány a választás kitűzésétől kezdődően június 16-án 24 óráig tart. Polgármesterjelöltet ajánlani május 18-án 16 óráig lehet, s ugyancsak eddig az időpontig lehet a jelöltet bejelenteni az ajánlószelvények átadásával. A választási bizottság a szavazatszámláló bizottság jegyzőkönyve alapján legkésőbb június 18-án összesíti a szavazatokat, és megállapítja a választási eredményt, de minden bizonnyal a választás estéjére kiderül már, hogy ki lesz Enying új polgármestere - tette hozzá Elek Gyuláné.         

A határozat ide kattintva tekinthető meg, Enying honlapján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!