Húsvéti vásár a Megyeházán

Székesfehérvár - Szerdán és csütörtökön húsvéti vásárnak ad otthont a Megyeháza első emeleti aulája. Az idei vásár újdonsága, hogy a szociális és gyermekvédelmi intézmények lakói által készített húsvéti témájú termékeit most közösen árulják a népszerű Fejér Termék Programban résztvevő kézművesek dísztárgyaival.

Miskei Anita

Bakk Sándorné és Cséplőné Gönczi Veronika a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény lakóinak ajándéktárgyait mutatta be. A gyönyörű, kézzel készített tárgyak igazi húsvéti ajándékok. Találunk közöttük tolltartót, teafilter tartót, ékszerdobozocskát, szalvétatartót, sőt, még madáretetőt is, amit az intézmény lakói a szociális foglalkozás keretében készítettek el. Másfél-két hónapnyi munka eredményei a gyönyörű ajándéktárgyak. A megyeházi árusításban részt vesz a Megyekorzó rendezvény rendszeres kiállítója, Szmola Edina is, aki  egyedi készítésű kerámiáival és cserépedényeivel Csákberényből érkezett. Idén második alkalommal fogadták el a meghívást a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ lakói is. Ezúttal elsősorban az értelmi sérült állami gondozásban élő gyerekek munkáit hozták el. A székesfehérvári és a dégi otthon lakói mellett a mezőfalvi és a martonvásári gyerekek is megörvendeztetik munkáikkal a vásárra látogatókat. Horgolt tojástartó, kézzel festett, vagy színes anyaggal bevont hímes tojás, papírból hajtogatott tárgyak várnak a portékák sorában új tulajdonosaikra. A megyei gyermekotthonokban élők ötödik éve vesznek már részt a székesfehérvári vásárokban, advent idejét is mindig nagyon várják. Persze a szorgos gyermekkezeknek a nevelők mutattak irányt az ajándékok elkészítésekor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!