Garázsában akart öngyilkos lenni egy férfi Enyingen

Biztonsági intézkedések egész sora szerepel a rendőrkapitányságok intézkedéseinek felsorolása között. Kezelésre szoruló, ittasság miatt agresszív, vagy önmagukban kárt tenni akaró emberekkel szemben intézkedtek a megye több pontján az elmúlt 24 órában.

feol.hu

R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő csütörtökön közölte: a székesfehérvári járőrök egy hajléktalan férfihez kértek mentőt a Vízivárosba. A férfi rosszul lett, de a hozzá kiérkező mentősökkel az együttműködést megtagadta. A járőrök felszólítására szállt be a mentőbe, így tudták ellátásra kórházba szállítani. 

Polgárdi-Tekerespuszta vasútállomáson figyeltek fel a járőrök egy nőre zavart viselkedése miatt. Kiderült, hogy engedély nélkül távozott a közeli rehabilitációs intézetből, ahová biztonsága érdekében visszaszállították.
Székesfehérváron, a Mészöly Géza utcában egy parkolóban esett el egy férfi, vélhetően ittassága miatt. Nem tudott felállni, a hozzá hívott mentő kórházba vitte. Este Enying területére kértek segítséget egy családi házas ingatlanra, ahol egy 70 éves férfi a háza mellé épült garázsban, öngyilkossági szándékkal a járó motorú gépkocsi kipufogógázát vezette be a járműbe, de emellett különböző gyógyszereket is beszedett. A helyszínre érkező rendőrök, mentők, tűzoltók a férfit még életben találták és kórházba vitték.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság járőreit Kápolnásnyék-Pettend területére riasztották egy családi veszekedéshez szerdán délelőtt. A rendőri intézkedés során az intézkedés alá vont férfi több alkalommal is kijelentette, hogy öngyilkos lesz. A férfi kezelt beteg, a helyszínre kért orvos kórházba szállítását látta indokoltnak. A mentők a pszichiátriára vitték.
Nem sokkal később Agárd területén egy kapával fenyegetőző asszony kórházba szállításához kértek karhatalmi segítséget. Az asszonyt a kórház pszichiátriájára kellett volna szakorvosi beutaló alapján beszállítani, de nem volt hajlandó együttműködni a mentősökkel. Agresszíven, zavartan viselkedett, a kezében lévő kapával fenyegetőzött. Végül testi kényszerrel sikerült megfékezni és kórházba szállítani.

A Szent György kórház ügyeletes orvosa egyik betegük öngyilkossági szándéka miatt kért rendőri segítséget. A doktornő elmondta, egy kápolnásnyéki férfi értesítette arról, hogy ilyen szándéka van. Kiderült, hogy a férfi valóban elment otthonából. A felkutatása érdekében tett intézkedések során egy polgárőrnek sikerült kapcsolatba lépni az elkeseredett férfivel, aki elmondta, hogy Velencén, a Béke úton sétál. A helyszínre irányított járőrök orvosi vizsgálatot követően átadták a mentőszolgálat munkatársainak.
Baracskán éjjel, az Országút úton egy magatehetetlenül fekvő férfihez kértek mentő gépkocsit. Az ittas helybélit a detoxikálóba szállították.

Etyeken a bicskei rendőrök segítségét kérték délután, mert egy kezelt pszichiátriai beteg nem volt hajlandó együttműködni a mentősökkel, akik kórházba vitték volna. Az 52 éves férfi a járőrök felszólításának végül eleget tett, és beszállt a mentő gépkocsiba. Éjjel Bicskén, a Kossuth utcában igazoltattak a járőrök egy nőt, akiről adatai alapján megállapították, hogy a Bicskei Szociális Otthon gondozottja. Sérülés és panaszmentesen adták át a gondozóknak.

A dunaújvárosi járőrök a Batsányi út egyik lakóházában intézkedtek, ahol egy ittas családfő viselkedett agresszíven. Pusztaszabolcson hasonló ok miatt kértek rendőri intézkedést késő este, de nem sokkal ezt követően Mezőfalvára kellett vonulniuk a járőröknek egy 43 éves férfi miatt. Mindhárom esetben az agresszív családfőt a Szent Panteleon Kórház Pszichiátriai Osztályára szállították.

A legnagyobb mozgósítás egy 30 éves, agysorvadásban szereplő dunaújvárosi férfi felkutatása érdekében történt. A férfi édesanyja szerda délután jelezte, hogy gondozása alatt álló fia még kedden elment otthonról, azóta nem tudja, hol lehet. A magáról gondoskodni nem képes, állandó gyógyszeres kezelést igénylő férfi felkutatására nagy erők mozdultak meg. Rendőrök, polgárőrök, városlakók kezdték keresni az eltűntet, akivel kapcsolatban félő volt, hogy állapotából adódóan komoly baj érheti. Végül este eredményt értek el. Lakossági jelzés alapján Dunaújvárosban, a Bocskai utcai épületek mögötti erdős területen megtalálták a zavartan ácsorgó keresett férfit. Állapotára tekintettel kórházba szállították – ismertette az eseteket a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!