Aprók, zsaruszemmel - Az ovisok megtanulták és alkalmazták a szabályokat

Dunaújváros - Láthatósági mellényes kisgyerekek sorakoztak az Aprók Háza óvoda udvarán tegnap délelőtt. Az Ovi-Zsaru program záró foglalkozása volt - bicikliztek is.

Körmendi Erzsébet

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Ovi-Zsaru programjához három évvel ezelőtt csatlakozott a Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Egysége. Azóta minden év tavaszán rendőrök és a témára felkészített óvónők foglalkoznak a nagycsoportos, iskolába készülő gyerekekkel.  Markóné Kiss Andrea óvodapedagógus vett részt a felkészítésen, aki azt mondja: ügyesek a gyerekek, betartják a szabályokat, és a szülők is a segítségükre voltak. Kolléganője, Hragyil Lászlóné hozzáteszi: az óvodásokat még kísérik a szülők, viszont ősszel, első osztályosként már önállóbbak lesznek, fontos, hogy tudjanak helyesen közlekedni, és tartsák be a játékosan elsajátított bűnmegelőzési szabályokat is: ne álljanak szóba idegenekkel, legyenek tisztában a rájuk leselkedő  veszélyekkel.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság részéről Horváth Diána irányítja az Ovi-Zsaru programot, aki elmondta: az óvónők találékonyságára bízták a megvalósítást. Délutánonként színezőt vittek haza  a gyerekek, így  a szülőkkel együtt is foglalkoztak a bűnmegelőzéssel, közlekedéssel. A tegnapi záró foglalkozáson kresztáblákat, közlekedési eszközöket válogattak szét, majd biciklivel, rollerrel tettek egy nagy kört az intézmény melletti utcákon  így a gyakorlatban is bizonyították, tudják a szabályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!