A Philips és a TPV TV-gyártó vegyes vállalatot hozott létre

Budapest, Fehérvár - A Royal Philips Electronics bejelentette: a kínai TPV Technology Limited-del televízió-gyártó vegyes vállalatot hozott létre. A tranzakció a fehérvári gyártást is érinti.

Klecska Ernő

A TP Vision elnevezésű új cégben 70 százalékban a TPV, 30 százalékban a Philips lesz a tulajdonos. A TP Vision Philips márkájú televízió-készülékeket fog fejleszteni, gyártani és forgalmazni. A megállapodás létrejöttét a szükséges fúziós engedélyek, a kormányzat és TPV részvényeseinek jóváhagyása előzte meg.

A TP Vision központja Amszterdamban található, vezetője Maartern de Vries lesz - derül ki a közleményből. A TP Vision a globális TV piac olyan erős szereplője lesz, amely biztosítja a Philips TV márka állandósságát a piacokon - hangsúlyozta Frans van Houten, a Philips ügyvezető igazgatója. E partnerség a TPV-vel lehetővé teszi, hogy a Philips az egyre erősödő piacvezető pozícióira fókuszáljon az egészségügyi, Consumer Lifestyle és világítási szektorban.

A TP Vision a Philips Television design-jáért, gyártásáért, disztribúciójáért, marketingjéért lesz felelős világszerte Kína, India, Egyesült Államok, Kanada, Mexikó és Dél-Amerika pár országának kivételével. A tranzakció során a Philips innovációs- és gyártóüzemeket, kereskedelmi szervezeteket, központokat és 3300-at megközelítő munkavállalói bázist helyez át a TP Vision vállalatba.

A fehérvári Philipsnél, ahol a többi üzletágban március elején kezdődtek meg az elbocsátások, a tévé-üzletágat egy tavaly alakult új káefté, a TP Vision Magyarország Kft. veszi át a régi székhellyel. A volt Philips-munkavállalók jogfolytonos munkaviszonnyal kerülnek át - írta meg lapunk. Információink szerint a TP Vision 350-400 fizikai állományú embert vesz át, a szellemieknél még egyeztetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!