Megnyílt a Marosi Arnold látványtár

Székesfehérvár - A Marosi Arnold nevét viselő látványtárat pénteken mutatták be a sajtó képviselőinek.

Szabó Zoltán

A Szent István Király Múzeum Országzászló téri  épületében több, mint 68 millió forintos fejlesztés fejeződött be,  az Európai Unió támogatásával, az Európai  Regionális  Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.  A  valóban  látványos látványtár  a Marosi Arnold vezetése alatt kialakult törzsgyűjteményre  alapozva mutatja  be  a múlt századelőn   egységként kezelt múzeumi gyűjteményt. (Az Országzászló téri épülethez kötődik  a ciszter tanár Marosi Arnold  tevékenysége 1910-1939 között.)  
Ma a  sajtó képviselői előtt Mátrahalmi Tibor,  a Fejér Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője és Demeter Zsófia megyei múzeumigazgató  mondott bevezetőt, majd Izinger Katalin  projektmenedzser és Braila Mária,  a projekt szakmai megvalósítója ismertette a  részleteket, és megmutatták  a  földszinti  épületrészt is.  Öt helyiségben láthatóak a régészet, iparművészet, néprajz tárgyi  anyagai, a múzeumi könyvtár   értékes kötetei. A látványtár egyelőre előzetes bejelentkezéssel látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!