Bűnbandák tagjait fogták el Sárkeresztúron - tyúkot loptak, házat rámoltak ki (frissítve)

Sárkeresztúr - A rendőrség három, egymástól független betörő, illetve tolvaj bandát fogott el a településen. A tettesek - akik közül kettőt még keresnek - családi házból, udvarról loptak különböző tárgyakat, tyúkokat, jelentős kárt okozva a tulajdonosoknak.

feol.hu

Szerda

A rendőrség tájékoztatása szerint a tyúklopással gyanúsított, 22 éves fiatalember társait is megtalálták és elfogták kedden este. A tettesek - egy 26, egy 23 és egy 29 éves, ugyancsak sárkeresztúri illetőségú férfit - gyanúsítotti kihallgatása megkezdődött - tájékoztatta lapunkat Németh-Kész Mónika, a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője szerdán.

Kedd

Sárkeresztúron az utóbbi időben elszaporodtak a betörések, besurranások. A két és fél ezres lélekszámú településről március eleje óta egyre több bejelentés érkezett a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra különböző lopásokról. A rendőrök és a polgárőrök munkájának köszönhetően azonban úgy tűnik, a negatív bűncselekményhullámnak sikerül véget vetni, tekintve, hogy az elmúlt napokban három, egymástól független bűnbandát is sikerült elfogni – közölte kedden Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő sajtóközleményben.

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, a sárbogárdi rendőrök vasárnap este őrizetbe vettek egy 39 és egy 29 éves sárkeresztúri férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy betörtek egy sárkeresztúri lakatlan házba, ahonnan több, mint 150 000 forint értékben hoztak el különböző használati tárgyakat. A két férfi kihallgatása során elismerte a betörést.

Alighogy a két férfi kezén kattant a bilincs, már újabb bűnbanda sárkeresztúri ténykedéséről érkezett jelzés a sárbogárdi nyomozókhoz.

Vasárnapról hétfőre virradóra ugyanis a Damjanich utcában lévő egyik ház udvaráról elloptak egy 5 000 forintot érő kerékpárt és egy 8 000 forintot érő építési talicskát, míg tegnap este a Szegfű utcából érkezett besurranókról bejelentés. Mint később kiderült, a két bűncselekmény összefügg. A hétfői bejelentő ugyanis azt jelezte a rendőrség ügyelete felé, hogy gyanús alakokat látott a háza közelében, amikor be akart állni autójával az udvaráról a garázsába, és pár perc múlva, amikor már a lakásban volt, a kutyája ugatni kezdett, amire kiment, és azt látta, hogy a korábban gyanúsan viselkedők egyike az udvarán áll. Ezt a későbbiek folyamán az egyik helyi polgárőr is meg tudta erősíteni, ő ugyanis épp szemtanúja volt az esetnek, ahogy a három férfi egyike átmászik a kerítésen. Amikor autója reflektorával rájuk világított, azok futásnak is eredtek. Hárman kétfelé indultak, a polgárőr azt a férfit követte, aki egyedül szaladt. Menekülés közben felismerte a tettest, egy helybéli 28 éves férfit, akit később a háztulajdonos is szintén felismert. Akkor azonban elfogni nem sikerült.

A trió menekülés közben hátra hagyta a kerékpárt, amin előtte támaszkodtak, és amiről kiderült, hogy az a vasárnap éjszakai besurranásból származik. Így a sárbogárdi nyomozók már ezen információk birtokában mentek ki a fiatalember lakcímére, akit ott el is fogtak, és előállítottak a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták és őrizetbe vették. Jelenleg folyamatban van vele szemben a büntetőeljárás, melynek során a nyomozók keresik társait, valamint vizsgálják, hogy mely hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével hozható összefüggésbe.

A harmadik csapatról mára virradóra érkezett jelzés a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra. A Zalka Máté utcából ugyanis bejelentés érkezett arról, hogy ismeretlenek az éjszaka folyamán elloptak 25 tyúkot az egyik ház udvaráról, amivel 36 500 forintos kárt okoztak a tulajdonosnak. A sértett házának közelében a helyiek felfigyeltek egy férfire, akit a rendőröknek sikerült elfogniuk. Ezt követően került sor előállítására és elszámoltatására, melynek során kiderült, hogy a tyúklopásban, mint figyelő vett részt, a baromfikat társai szedték össze. A 22 éves, szintén helyi fiatalember gyanúsítotti kihallgatása megtörtént. Társait még keresi a rendőrség.     

       

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!