Születésnap és borlovagbál a Noé-hegyi borlovagrenddel

Székesfehérvár - Szombaton este rendezték meg a megyeszékhelyen, a Hotel Magyar Király nagytermében a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend IX. Borlovag bálját. Jó hangulatban.

Silye Sándor

Összesen 250 fő alkotta a bál közönségét. Együtt vonultak be a házigazdákkal az adonyi, csókakői, móri, velencei borlovagrendek. A köszöntők után Raffai Józsefné öreghegyi hegybíró kürtjelével kezdetét vette a bál. Az adonyi Salina táncegyüttes - kísért a Szedtevette zenekar - nagyszerű programja végén spontán táncházba csalták a táncosok a vendégeket, a többi között Róth Péter alpolgármestert, Radetzky Jenőt, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnökét, Tálas Tamást, a Magyarországi Borlovagrendek alelnökét, Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselőt. Ezután adták át a 2012-es esztendő zászlós- és kísérő boráért járó elismerést. A  Csóbor Pincészet nadapi zengője érdemelte ki a zászlós, a Hegedűs pincészet rajnai rizlingje a kísérő bor kitüntető  címet.
-  Reménykedtünk, hogy nyerünk, örültünk neki, hogy ez megtörtént - mondta örömmel a bor készítője, a Csóbor pince főborásza, Kisari Linda.
A remek hangulatú este aztán egész kivilágos kivirradatig tartott. Méltó módon a 10. születésnapját ünneplő borlovagrendhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!