Péterből Petőfi lesz

Székesfehérvár - Hegedűs Péter alakítja Petőfi Sándort a város - a tavalyihoz hasonlóan rendhagyó - március 15-ei megemlékezésén.

Szalabán Attila

A csákvári srác a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium 10. D osztályos diákja. Két húga van, kollégista. Petőfi szerepét a Vörösmarty Színházban  tartott casting -  azaz szereplőválogatás - alkalmával kapta meg. Petőfiről  még nem tanultak a gimiben, és Péter teljes terjedelmében a  Nemzeti Dalt is csak a válogatás előtt tanulta  meg. Most már viszont oda-vissza fújja. Arról kérdezem, hogy nem érzi-e magát túl fiatalnak a szerepre? Kozáry Ferenc az első próbán azt mondta, hogy lát benne kellő potenciált - válaszolja a nyurga,  szemüveges, fekete hajú fiatalember.  (A Vörösmarty Színház színművésze a casting zsűrijének is tagja volt, és ő az, aki az 1848-as fényes nap eseményeit betanítja a szereplőknek.) Hegedűs Péter egyébként másodikos általános iskolás kora óta vesz részt különböző színjátszó körök munkájában, és több szavaló-, illetve és mesemondó versenyen szerzett előadói rutint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!