Közel száz rendőr adta vérét

Székesfehérvár - Az országos rendőrségi véradó-napot immár harmadik alkalommal rendezik meg - a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon ma bonyolították le a véradást. A fehérvári rendőrök ma vérüket adva emlékeztek a négy évvel ezelőtt Esztergom - Kertvárosban szolgálatteljesítés közben elhunyt Borbély Zoltánra.

feol.hu

Az önkéntes véradással emellett tisztelegtek azon rendőrök emléke előtt is, akik mindannyiunk biztonságának megóvása érdekében teljesített szolgálatuk közben haltak hősi halált. Fejér megye rendőröknek, illetve a főkapitányságon és a megyében lévő kapitányságokon dolgozóknak a főkapitányság tormatermében nyílt lehetőségük arra, hogy ma véradásra jelentkezzenek.  A főkapitányság mind a két szakmai igazgatója is részt vett a véradáson, ezzel is példát mutatva beosztottaiknak. Lasancz Zoltán ezredes, bűnügyi igazgató az első volt, aki ma vérét adta.

Reggel nyolc órától délután tizenöt óráig tartó véradáson összesen százan jelentkeztek, akik közül 91-en tudták leadni vérüket. Tekintettel arra, hogy a januári időszak általában kritikus a vérkészletek tekintetében, és most a hideg időjárás miatt, amikor az önkéntes véradóknak kevésbé van módjuk vért adni, egyre nagyobb a vérigény, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat Fejér Megyei Szervezete örömét fejezte ki a tekintetben, hogy a rendőrök ilyen szép számmal megjelentek a véradáson - tájékoztatta az fmh-t Németh-Kész Mónika, a rendőrség szóvivője.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!