Fagyveszélyben az állatok is

A dermesztő hideg miatt az állatokra is jobban kell figyelni. Az Orpheus Állatvédő Egyesület rájuk hívja föl a figyelmet, tanácsaikat követve elkerülhető a házi kedvencek, a szabadban élő állatok éhezése, fagyása.

feol.hu

 

A nagy hidegben kint tartott kedvencek számára feltétlenül biztosítani kell energiában dús eleséget. Napközben többször ellenőrizzük az ivóvizes tálakat, a fagyott vizet ilyenkor langyosra kell cserélni. Ne feledjük el azt sem, hogy a hideg idő hatására nem csökken az állatok mozgásigénye. Minden nap szánjunk időt a velük való sétára, játékra. A négylábú kedvencek számára a hideg időszakban szélvédett (lehetőleg fűtött) tartási helyet kell biztosítani. Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi központja a nagyon hideg időszakban számtalan esetben találkozik fagyásban elpusztult négylábúakkal. Meg kell előzni a bajt, hiszen a háziasított gazdasági és hobbiállatokért az ember a felelős, megóvásuk a gazda erkölcsi és büntetőjogi felelőssége – közli a szervezet, amely hozzáteszi: jól jöhet a fagyos napokon a „kutyacipő”, ami a maró anyagoktól – például só – védhet, a lakásban tartott kutyáknak a kinti sétához a kutyaruha, a széltől és csapadéktól védett helyre rakott kutyaólat pedig érdemes bélelni, a melegítő rongyokat pedig egy-két hetente higiéniai okból cserélni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!