Az NGM 1,5 milliárdért kötött ügyvédi szerződést Sukoró-ügyben

FMH – A bíróság tavaly elsőfokú ítéletben érvénytelenítette a sukorói telekcsere-szerződést. A meghiúsult beruházás kapcsán most kiderült: az NGM 1,5 milliárd forintnak megfelelő összegért fogadott ügyvédet, hogy védje az államot – írja a napi.hu.

feol.hu

A nemzetgazdasági tárca nettó 1,5 milliárd forintos ügyvédi szerződést között a magyar állam képviseletére a Sukoróra tervezett kaszinóberuházás miatt indított nemzetközi jogvitában.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nettó 5,5 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékben kötött jogi szolgáltatási szerződést a magyarországi Réczicza White & Case LLP Ügyvédi Irodával. Az iroda feladata Magyarország jogi képviselete a Vigotop Limited által a washingtoni Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központja (International Centre for Settlement of Investment Disputes, ICSID) előtt a magyar állam ellen indított, folyamatban lévő beruházás-védelmi jogvitában - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből (TED).

A King' City projekt tulajdonosa, a - a KC Bidding utódja - az új kormány képviselőivel sikertelenül kezdeményezett találkozó után döntött új, hogy jodi útra tereli az ügyet.

A cikk ide kattintva olvasható, a Napi Gazdaság honlapján!

Korábbi cikkeink a sukorói kaszinóügyről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!