Van ügyelet, mindenkit ellátnak a móri kórházban

Mór - Sokan félreértelmezték az intézmény közleményét, pedig változatlan formában működik ezután is a kórház sürgősségi fogadóhelyén az ügyelet - hangsúlyozza Balika Zoltán főigazgató.

B. Kiss László

Január elsejétől változás történt a móri kórház és rendelőintézet sürgősségi fogadóhelyének betegfogadási rendjében. Az idei évtől hétközben, munkaidőben itt már nem látnak el a betegeket. A változás azonban nem értinti az ügyeleti ellátást: az összevont  kistérségi orvosi ügyelet továbbra is itt működik - hangsúlyozta érdeklődésünkre Balika Zoltán, a város fenntartásában működő intézmény főigazgatója. 
 A 2007-ben, részben pályázaton nyert  pénzből kialakított integrált sürgősségi fogadóhelyen a munkanapon, munkaidőben történő betegellátást önkéntes alapon végezte az intézmény. Finanszírozásához egy fillér támogatást sem kapott   a móri kórház és rendelőintézet, ráadásul az orvosok is leterheltek. Természetesen a sürgős panasszal  jelentkező betegek ezután sem maradnak ebben az időszakban sem ellátatlanul: fordulhatnak a háziorvosukhoz, fölkereshetik a szakrendeléseket, illetve  - indokolt esetben  - hívhatnak mentőt, amely a fehérvári kórházba szállítja a rászorulót.
 A móri városi kórház és rendelőintézet az elmúlt években egy 700 millió forintos uniós pályázat eredményeként jelentős átalakításon esett át.  Ennek köszönhetően lépéselőnyre tett szert a többi, hasonló méretű kórházhoz képest. Az egynapos sebészet, ahol  évente 3000 operációt is el lehet végezni, február elsejétől lényegében  maximális kapacitással működhet,  a  csaknem két tucat szakrendelést magába foglaló kórházi járóbeteg ellátás pedig  tavaly novembertől  nyolcvan százalékkal több központi forráshoz jutott. Annak érdekében, hogy ezt a lehetőséget jól ki tudják aknázni, új műszereket  - például másik ultrahang-készüket  - szereznek be - mondta el lapunknak a főigazgató.

A móri városi kórház és rendelőintézet jelenlegi főigazgatójának, Balika Zoltánnak öt évre szóló mandátuma márciusban lejár. A fenntartó önkormányzat  pályázatot írt ki a posztra, a  beadási határidő január 30. Balika Zoltán,  mint azt lapunkkal közölte,  ismét pályázik. A főigazgató elmondta azt is: a kórházban nyugodt körülmények között zajlik a gyógyítás, nem tud például  olyanról, aki letétbe helyezte volna a felmondását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!