Szurkolói rendbontás: enyhébb büntetést kapott a Sapa

Székesfehérvár - A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapat szerdán honlapján közölte: az EBEL fegyelmi bizottsága meghozta döntését, a maximális kiszabható helyett enyhébb büntetést adott a múlt heti szurkolói rendbontás miatt.

feol.hu

Az EBEL fegyelmi bizottsága a mai napon meghozta döntését a 2011. december 30-i Sapa Fehérvár AV19 - EC Red Bull Salzburg mérkőzésen történt nézői rendbontással kapcsolatban.

Mivel a klubnál korábban nem merültek fel a biztonsággal kapcsolatos problémák, a fegyelmi bizottság enyhítette a maximálisan kiszabható 15.000 eurós büntetési tételt, és 8.000 eurós büntetést szabott ki. Ebből 3.000 eurót kell a klubnak kifizetni, a fennmaradó 5.000 eurót a fegyelmi bizottság három hónapra felfüggesztette.

A székesfehérvári Ördögök a szerdán tovább erősítették a csapat meggyengült keretét. A szezon hátralévő részét sérülés miatt kihagyni kénytelen Tokaji Viktor helyére egy fiatal kanadai csatárt szerződtetett a klub. A huszonhat esztendős Chad Klassen négy éven keresztül Derek Ryan szélsőjeként játszott az Alberta Egyetem csapatában.

A jobbkezes szélső az ECHL-ben érdekelt Idaho Steelheads csapatától érkezik Székesfehérvárra, az idei szezonban 27 mérkőzésen 32 pontot termelt. Chad Klassen holnap érkezik Magyarországra és a klub reményei szerint már pénteken bemutatkozhat új csapata színeiben. Szerződése a 2011-2012-es szezon hátralévő részére, valamint a 2012-2013-as szezonra szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!