Sapa: irány a rájátszás! (fotókkal frissítve)

Székesfehérvár - A második „meccslabdát” már nem hibázta el a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata: vasárnapi, Acroni Jesenice elleni győzelmével bejutott az EBEL rájátszásába.

Bobory Balázs

Megvan!

Magasba lendültek a kezek, egymást ölelgették idegen emberek, és egy pár napra lekerül a fehérvári jégkorongozók válláról a teher.

A Medvescsak Zagreb elleni idegenbeli diadal után tudtuk, csak egyetlen pont kell a Sapának, hogy a 2009/2010-es szezon után újra bekerüljön az osztrák liga rájátszásába. Pénteken az Olimpija Ljubljana ellen még nem sikerült elérni a kitűzött célt, vasárnap viszont már igen. A győzelem és a playoff kivívása is teljesen megérdemeltnek bizonyult, kiváló együttest rakott össze a szakmai stáb és a menedzsment erre a szezonra, és talán nem merészség kijelenteni: most nem szabad megállni, lehet még nagyobbat álmodni...

A Volánnak a pontot az i-re a Jesenice ellen sikerült feltenni, pedig minden úgy kezdődött, ahogy a másik szlovén alakulat, az Olimpija elleni pénteki találkozón: a bemelegítés közben ismét ripityára tört egy plexi, ezért csúszott a kezdés.

A játék viszont mindkét fél részéről óvatosabb volt, a hazai oldalon ez talán tudatosnak bizonyult, az Acroni valószínűleg pedig ennyit tud. A fehérváriak most sokkal jobban ügyeltek a védekezésre is, azonban az első harmadban hiába szerzett vezetést a 8. percben Ladányi Balázs, nem sokkal később Antti Pusa egy megpattanó, szerencsés góllal egyenlített, 1-1.

A második járékrészre aztán egy sebességgel még feljebb kapcsoltak a fehérváriak, amelynek rengeteg helyzet lett az eredménye. Ezekből sok sajnos kimaradt, a legfontosabb azonban, hogy kettő nem: Kovács Csaba egy brusztos, Vas Márton egy gyönyörűen kijátszott találattal tett azért, hogy lehessen ünnepelni a meccs végén, 3-1.

Ebben nem is volt hiba, még akkor sem, ha az utolsó húsz percben csak további kihagyott helyzetek és kiállítások sorjáztak. A lényeget mindenki tudta: ebben a szezonban irány a playoff!

További eredmények: Linz-Salzburg 4-3, Znojmo-Klagenfurt 3-2 (szétlövés után), Ljubljana-Graz 4-2, Zágráb-Villach 1-1.

Az állás:1. Linz 58 pont, 2. Medvescsak 50, 3. Salzburg 49, 4. Klagenfurt 45, 5. Ljubljana 45, 6. Fehérvár 44, 7. Graz 37, 8. Vienna 37, 9. Villach 37, 10. Znojmo 34, 11. Jesenice 25.

Sapa Fehérvár AV19-Acroni Jesenice 3-1 (1-1, 2-0; 0-0)

Székesfehérvár, 3500 néző. Vezette: Cervenak, Veit, Hollenstein (mindhárom osztrák), Németh (magyar)

Fehérvár: MUNRO - Horváth, DURCO (1), Sofron (1), VAS M. 1 (1), LADÁNYI 1 - DaCosta, Pratt, Palkovics, RYAN, Klassen - Sille, Orbán, Mihály (1), Sikorcin, KOVÁCS CS. 1 - Benk, Láda, Magosi. Vezetőedző: Kevin Primeau.

Jesenice: KROSELJ - Magovac (1), Erman, Zidan, Hafner, Manfreda - Grahut (1), Tavzelj, PUSA 1, Ankerst, Bendik - Tosic, Berlisk, Kuralt, Dolinsek, Bercic - Rakovac, Sodja, Brus, Juliano. Vezetőedző: Heikki Malkia.

Kiállítások: 10, illetve 8 perc+10 perc fegyelmi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!