Rekord eredményt ért el a Hankook

Hankook Tire, a világ hetedik legnagyobb és egyik legdinamikusabban fejlődő gumiabroncs-gyártója közzétette a 2011-es pénzügyi év rekord mértékű eredményeit. A vállalat globális forgalma elérte a 6484 milliárd koreai wont (5,85 milliárd USD), az üzemi eredménye pedig az 566,3 milliárd koreai wont (511 millió USD) - közölt a gyár sajtóközleményében.

feol.hu

A Hankook Tire ismételten kétszámjegyű rekord növekedéssel teljesítette a 2011 elején kitűzött célját: az előző év azonos időszakához képest 20,9 %-kal növelte globális értékesítésből származó bevételét, miközben a vállalat üzemi eredménye kismértékben csökkent az importált nyersanyagok árának drasztikus emelkedése miatt.

A gazdasági visszaesés ellenére a Hankook Tire továbbra is nem várt mértékben növekedett a fejlett országok piacán, ami Európában 41%-ot Észak-Amerikában pedig 34%-ot jelent. Ezt követte a dél-kelet ázsiai és csendes-óceáni térség valamint Latin Amerika 20%-os növekedése.

Tovább növekedett a kereslet a Hankook nagyteljesítményű (UHP) abroncsai iránt, ami döntő szerepet játszott a prémium abroncsok piacán való egyre gyorsuló ütemű növekedésben. Ehhez jelentősen hozzájárult a gyári szerelésű abroncsok portfoliójának növekedése, amely megbízhatóan jelzi a márkaérték erősödését és a fogyasztók bizalmát a Hankook abroncsok minősége iránt.

A növekedés az európai piacon volt a legjelentősebb, a nagyteljesítményű abroncsok értékesítése 59%-osra nőtt. Ezen termékek észak-amerikai és ázsiai-csendes-óceáni értékesítése 27 illetve  15%-kal emelkedett. A gyári szerelésű abroncsok (OE) – amelyeket az autógyártókhoz közvetlenül szállítanak gyári szerelésre – növekedése szintén erőteljes, 52%-os eredményt ért el, az így leszállított nagyteljesítményű abroncsok (UHP) értékesítése majdnem duplájára, egész pontosan 92%-kal nőtt az előző évihez képest.

 - A bizonytalan globális gazdasági helyzet és a nyersanyag árak drasztikus emelkedése ellenére továbbra is képesek voltunk nem várt mértékben növekedni 2011-ben. Mindez annak köszönhető, hogy termékeink maximális minőségére és technológiájára helyeztük a hangsúlyt - kommentálta az eredményeket Seung Hwa Suh, a Hankook Tire elnök-vezérigazgatója. 
- Továbbra is a legjobb termékeket és szolgáltatásokat fogjuk biztosítani, miközben folytatjuk a fenntartható vállalati kultúra kiépítését annak érdekében, hogy megerősítsük a Hankook Tire vezető globális vállalat pozícióját - tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A Hankooknak a Fejér megyei Rácalmáson is van gyára, ahol tavaly már a 25 milliomodik abroncs is elkészült. Részletek itt!

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!