Hihetetlen összefogás: több százezer forint jött össze a Bakk-családnak

Pákozd - A Bakk-család házának tetőszerkezete leégett december végén. A falu nem hagyta magára őket a bajban: összefogtak értük, a tető már majdnem el is készült. Vasárnap este jótékonysági műsort rendeztek a család érdekében a művelődési házban, ahol a helybelieknek köszönheten 384 ezer forint gyűlt össze.

Bokros Judit

A falu példás összefogást mutatott az elmúlt hetekben.
A Bakk-család háza december 30-án égett le, így számukra az új év nem éppen kedvező helyzetben kezdődött. Mégis, bajban ismerszik meg a barát, akkor derül ki az emberek igazi segítőkészsége, s Pákozd lakói, illetve a környékbeliek, távolabbi segítők szépen összefogtak, így a történet kezd a körülményekhez képest jó véget érni.
A ház helyrepofozásán azóta is többen dolgoznak önkéntesen, szakemberek ajánlották föl munkájukat, hogy ismét lakhatóvá váljon az épület (a családot rokonok fogadták be erre az időre). Jól haladnak, úgy tűnik, a költözés két héten belül meg is valósulhat - tudtuk meg hétfőn Kissné Vörösmarty Máriától, a művelődési ház igazgatójától.
Mások mellett ő volt az egyik motorja annak a jótékonysági estnek, amelyet tegnap rendeztek a házban a Bakk-család megsegítéséért. Sokszínű műsort szerveztek, helyi és környékbeli csoportokkal, fellépett az est védnöke, Tolcsvay Béla énekmondó, valamint több művész ajánlotta föl művének árát adományként. A Nemeskócsag Tagiskola diákjai is hozzájárultak a jótékony célú programhoz: süteményeket készítettek, amelyek ára szintén a családhoz került. Az egyik helybeli boltban ugyancsak gyűjtöttek, így összesen - az est során befolyt adományokból, a süteményekért adott és az üzletben összegyűlt pénzből - 384 ezer forint jött össze - mesélte Kiss Vörösmarty Mária elégedetten. Hozzátette: a helyi nyugdíjasklub sem maradt ki, ők 50 ezer forinttal járultak hozzá az akcióhoz, az önkormányzat pedig korábban már adott 200 ezer forint gyorssegélyt.
- Hihetetlen mértékű összefogás mutatkozott meg, a művelődési ház zsúfolásig megtelt vasárnap délután - mondta Kissné.
A Bakk-család háza tehát hamarosan elkészülhet, jöhetnek a festők, aztán pedig kiderül, mely bútorok használhatók. De, mint az igazgatótól megtudtuk, már asztalosok, kárpitosok is jelentkeztek, ha esetleg helyre kellene hozni néhányat...

Amennyiben adományozni szeretne a család részére, ide kattintva talál számlaszámot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!