Herczog a dán EU-elnökség programjáról

FMH - Herczog Edit Fejér megyei EP-képviselő a dán uniós elnökségi programról fejtette ki véleményét szerdai sajtóközleményében.

feol.hu

„Európa nagyon nehéz időszakon megy át, így az új elnökség sikere talán minden eddiginél fontosabb az EU 27-ek számára” - fogalmazott Herczog Edit a dán elnökségi program vitájához írásban benyújtott hozzászólásában. A képviselő méltatta a dán elnökségi tapasztalatot - az északi állam idén hetedik alkalommal tölti be az uniós elnökséget -, és elégedettségét fejezte ki, hogy a félév programját a felelős, dinamikus, zöld és biztonságos Európa érdekében alakították ki.

Ezen értékek az egész európai régió fejlődését szolgálják a szocialista politikus szerint, aki úgy fogalmazott: „a felelősségteljesebb gazdaságpolitika, a gazdasági stabilitás megőrzése, a növekedés fokozása, a foglalkoztatás bővítése, a megújuló energiák hatékonyabb felhasználása, a menekültügyi politika kérdéseinek vizsgálata, mind aktuális, égetően fontos kérdések napjainkban”.

Herczog egyetért azzal az állásponttal, miszerint a jobban működő belső energia-politika kialakításán kell dolgozni, melynek révén nő a verseny a szolgáltató vállalatok között, így csökkentve áraikat a fogyasztók felé. Fontos továbbá az is, hogy az Európai Unió ne legyen teljesen kiszolgáltatva a hatalmas nyersanyag tartalékokkal rendelkező államok számára – érvelt az MSZP energiapolitikusa. „Ennek sikere a kutatás-fejlesztésben, az új technológiák megalkotásában, azok gyakorlati alkalmazásában rejlik, ezért minden olyan kezdeményezést, amely e célok eredményességét szolgálja, támogatnunk kell” – utalt Herczog a Horizon 2020 és a COSME programokra, illetve az EU 2020 stratégia gerincét adó Innovatív Európa zászlóshajó kezdeményezésben foglalt célkitűzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!