Hármas körjegyzőség - az ügyintézés helyben marad

Enyingi kistérség - A mezőföldi térség három kistelepülése hármas körjegyzőséget hozott létre. A lakosság továbbra is a lakóhelyén intézheti ügyeit.

V. Varga József

Berta József mezőszentgyörgyi, Köő Péter mezőkomáromi és Pap László szabadhídvégi polgármester arról tájékoztatott: a három mezőföldi település - az új önkormányzati törvény szerinti jogosítványokkal élve - hármas körjegyzőséget hozott létre, 3200-as összlélekszámmal. Mintegy elébe mentek a várható változásoknak, bár ahogy az újabb hírek szólnak, lehet, hogy azt a bizonyos bűvös határt 2000 főnél húzzák majd meg. A képviselő-testületek október 25-én határoztak arról, hogy körjegyzőséget alakítanak, december 20-ai együttes ülésükön pedig Tóth Andrea személyében körjegyzőt is választottak. A mezőszentgyörgyi jegyzőnő korábban már Komáromban és Hídvégen is helyettesített, a kettős körjegyzőségben. A szentgyörgyi székhellyel bejegyzett hármas körjegyzőség idén január elsejei hatállyal működik, Mezőszentgyörgyön hatan, Komáromban és Hídvégen összesen heten dolgoznak - az állampolgárok továbbra is a lakóhelyükön intézhetik ügyeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!