Haraszti már a Vidié?

Székesfehérvár - Az orvosi vizsgálattal hétfőn reggel elkezdődött a Videoton FC felkészülése a tavaszi idényre. Az első foglalkozáson több új játékos is megjelent, a csapat tagjai szerdán repülőre ülnek.

Matók János

Ahogy az tavaly nyáron is tapasztalható volt, úgy ezúttal is egy kisebb kórházi laboratóriumot rendeztek be a Sóstói Stadionban, ahol a Videoton FC futballistái a csapatorvos Kovács Tibor és munkatársai által elvégzett alapos és részletes  vizsgálatokon vettek részt. Azt követően, délután Paulo Sousa és a szakmai stáb átmozgató edzést   tartott a játékosoknak. Az idei első foglalkozáson több új, vélhetően próbajátékos is megjelent, ám kilétüket még homály fedi, hiszen a fehérvári klub filozófiája szerint az átigazolásokról - legyen az távozó vagy érkező - csak abban az esetben tájékoztat, amennyiben a dokumentumokra aláírás és pecsét kerül.
Az viszont tény, hogy a létesítményben délelőtt megjelent ifj. Haraszti Zsolt, a Paks FC futballistája, aki az őszi szezonban kölcsönben a Siófokban játszott, s akinek a teljesítménye elnyerte a fehérvári vezetők tetszését. Jelenléte minden bizonnyal azt jelenti, hogy a Videoton FC szerződteti (vagy már szerződtette) a fiatal jobb oldali középpályás-támadót. Hogy aztán azonnal kölcsön is adja, hiszen egy szezonban csak két csapat színeiben szerepelhet, s ezt az őszi szezonban Pakson, az egyik Európa Liga-találkozón, majd  Siófokon már megtette. Így tavasszal a Vidiben nem léphet pályára. Kérdés, hogy a fehérváriak kinek adják kölcsön: az anyaegyesületének, vagy a Balaton-partiaknak? Ez utóbbinál vélhetően több játéklehetőséget kapna, de Pakson is tovább fejlődhet, amennyiben Böde és más játékos távozása esetén ott is többször pályára léphetne.

A Vidi érkezőivel kapcsolatban a másik sláger a szombathelyi Kovács István személye. Akihez a Haladás vezetőedzője, Artner Tamás ragaszkodik, ám a fiatal tehetség további sorsáról a klub taggyűlésén születik döntés. Jelenlegi állapot szerint hajlanak a Vidivel való tárgyalásra, ám kérdés, hogy milyen feltételekkel. Mert a sajtóban felröppent egymillió eurós kivásárlási ár irreálisan magasnak tűnik, miként az is, hogy a Vidi bizonyos vételár mellett több futballistát adna még cserébe.
Fehérvári távozók?  Erről sincs konkrét információ, csak annyi, ami például az Újpest FC részéről megjelent: a lilák szívesen látnák a soraikban Elek Ákost, Nagy Dánielt, Polonkai Attilát és Dusan Vasziljevicset. Miután a Vidi szerdán elrepül Spanyolországba, az edzőtáborba, kedden sok mindenre fény derül.      

A Videoton Puskás Akadémia csapata is elkezdte hétfőn a felkészülést Felcsúton. Az első megmérettetésük Győrben lesz, január 21-én.
Részletek itt, a klub honlapján!

A Vas Népe cikke Kovács esetleges igazolásáról ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!