Az Albacomp az élen állt az év fordulóján

Székesfehérvár - Az Albacomp Fehérvár férfikosárlabdázói az élen töltötték az év fordulóját, így a vezető helyen zárták az őszi szezont, bár egy elmaradt meccsük még hátravan ebből a szakaszból.

Silye Sándor

A nyár végén kicsit nehezen állt össze az együttes,  bár a magyar csapat hamar kialakult. A meghatározó játékosok közül öten megmaradtak, csupán Hanga Ádám - ő volt a legnagyobb veszteség - távozott Spanyolországba. Damian Hollis  visszajött  a tavalyi ezüstérmes együttesből. A másik két, külföldi játékost illetően sokakkal tárgyaltak a vezetők, sokan hitegették őket, de az ígéretek megmaradtak a hitegetés szintjén. A magyar felmenőkkel rendelkező Nick Fazekas teljesíthetetlen feltétellel rukkolt elő, voltak, akiknél már ott volt a szerződés, csak éppen a mai napig nem küldték vissza azt. Az utolsó pillanatban jött  a tavaly a Pécs csapatával a  legeredményesebb El-Amin, a Sopron által nem kért center, Chism. Az Alba ennek ellenére hamar összeállt, és  az lett a legfőbb erénye, aminek köszönhetően az elmúlt szezonban meg sem álltak az aranylabda lehetőségéig, azaz a csapatjáték. De  az egyéniségüket is megtarthatták a kosarasok. Az El-Amin, Simon, Hollis, Keller mag mellé hamar csatlakozott a harcos, jól védekező Chism,  de egyenrangú társ volt Bódi, Hendlein, Madár,  az újonnan érkezett Supola és Juhos.


 Az eredmények önmagukért beszélnek. A legénység  12 meccset játszott, és  mindössze egy csatát veszített,  Szombathelyen. Pedig akkor és ott végig vezettek, de az utolsó 10 dobásukból csak egy ment be, amíg a házigazdáknak tízből egy maradt ki - kikaptak  2 ponttal. A csapat 82,9 pontot dobott, 64,6-et kapott, a 18,3 pontos különbség imponáló! Szembetűnő volt a társulat mind tökéletesebb védekezése, bár lesznek, akik azt mondják, dobhattak volna több pontot is, de ennél az átlagnál rosszabb sose legyen! A társulat csupán  két szoros meccset vívott, a Körmendet itthon 72-69-re verték (16 pontos hátrányból!), és a már említett szombathelyi bajnoki. A többi mind sima ügy volt.
 A játékosok közül öten szórtak átlagban tíz pont fölött: El-Amin (16,8), Hollis (16,2), Simon (12,1), Keller (10,7), Chism (10,3). Chismé és Kelleré a legtöbb lepattanó (7,6 és 6,2), de figyelemre méltó Hollis 5,5, El-Amin 4,5, Simon 3,8 lekapott labdája. Simon az asszisztkirály (5,4), őt El-Amin követi (4,3) de jó a center Chism 1,0 gólpassza is. A közeli dobások 65,9, a középtávoliak 33,6, a triplák 29,6 százalékos találata lehetne jobb, és  lesz is jobb. A csapat jó védekezése, a szerzett labdák utáni villámtámadásai eddig egy kivételtől eltekintve megoldhatatlan feladat elé állította az ellenfeleket. 
 A neheze ezután következik. Mert az élcsapatok ellen ősszel itthon játszottak Braniszlav Dzunics szakvezető játékosai, a folytatásban mennek  Szolnokra, Körmendre, Paksra, Kecskemétre, Sopronba, Kaposvárra. A nagy vetélytársak közül a Szolnok, a Falco KC utazik Fehérvárra.
 De ez már egy másik történet lesz.

Értékelők, további hírek az Albacompról itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!