Albacomp-Falco: előrébb lép, aki a rangadót nyeri

Székesfehérvár - Ma, 15.45 órakor kezdődik a forduló meccse, az Albacomp Fehérvár-Falco KC kosárlabda találkozó a megyeszékhelyen. A holtversenyben az 1-3. helyen állók csatája lesz ez.

Silye Sándor

Az albások éppen mai ellenfelük otthonában és Sopronban, míg a vasiak Pakson és Körmenden kaptak ki eddig. Az albások  megnyert mérkőzésen maradtak alul, Szombathelyen 84-82-re nyert a Falco KC úgy, hogy a fehérváriak utolsó 10 dobásából csak egy ment be, míg a házigazdák ennyi kísérletéből csak egyet hagytak ki! Az őszi mérkőzésen a falcósoknál Pantelics 24/6, Timberlake 19/3, Kálmán 15/3, Szabó Zs. 12 ponttal jeleskedett. Hat  pontjával kissé visszafogottabb volt Jancsikin, de hát hosszú sérüléséből  tért aznap vissza. Az Alba csapatából Hollis (19/3), Simon (16), Keller (14)  volt a legeredményesebb. El-Aminnak azon a meccsen semmi nem jött össze, 5 pontot szerzett. A mai vendégeknél  az említettek viszik a prímet, de számolni kell Simon L., Harazin, Will és Jarosevits hatékonyságával is. A mérkőzés külön pikantériáját az jelentheti, hogy a bajnokságban az eddig legtöbb pontot dobó (1442) és a legkevesebbet kapó (971) együttes feszül egymásnak.
Braniszlav Dzunicstól, az Albacomp Fehérvár mesterétől azt kérdeztük: lehet jelentősége annak, hogy az egyik a legjobb támadó, a másik legjobban védekező csapat?
-  Ezek az adatok valósak, de az  nyer, aki jobban akar, aki jobban játszik. A Falco sem úgy meccsel, hogy csak támad, és mi sem csak védekezünk, a játék valamennyi elemében jónak kell lennünk. Mi dönthet? Nüanszokon fog múlni a siker: ott vagy itt tud-e valaki extrát produkálni, bár ennél lényegesebb lesz, hogy ki funkcionál jobban csapatként? Hogy tartok valakitől az ellenféltől? Egyáltalán nem, de tudom, nagyon sok jó játékosuk van, akikre figyelnünk kell. De  nekünk is jó kulcsembereink vannak,  két azonos képességű csapat játszik majd. A szombathelyi meccsnek az a tanulsága, hogy a végéig koncentráltan kell figyelnünk minden egyes labdára, dobásra - vélte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!