Alázatos és hiteles: színész különdíj az Egy lemur vallomásaiért (frissítve)

Székesfehérvár - Tavaly készült Garaczi László írásai alapján az Egy lemur vallomásai című önálló est, amelynek szereplője, Horváth Gergely legutóbb egy különdíjat söpörhetett be színészi alakításáért.

Szabó Zoltán

A Magyar Szín-játékos szövetség zsűrije  a prózai szöveg alázatos és hiteles közvetítéséért ítélte oda a díjat Horváth Gergelynek, a  fehérvári Prospero Színkör tagjának önálló estjéért.  A zenés-szöveges előadás Garaczi  László  szövegéből készült, a szerkesztő-rendező Czinki Ferenc. Közösen hozták létre az Egy lemur vallomásait,  amely nem is annyira monodráma, mint inkább   élénk színekkel  megfestett körkép egy letűnt, de azért még mindig velünk lélegző korról, a húsz, harminc, negyven évvel  ezelőtti  kicsi és savanyú Magyarországról.  Alapul Garaczi  több írása, például  a Pompásan buszozunk!  vagy  a Mintha élnél  című regény szolgált. A darab próbabemutatója 2011 márciusában volt a KafkaBeatben, a végleges változatot pedig a Kortárs Művészeti fesztiválon  láthatták a nézők tavaly májusban.  Az előadás a 2. Belgák Színjátszó Fesztiválon is  elismerést kapott, a Magyar  Szín-játékos szövetség  arany minősítését érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!