Városi Klub alakult Fehérváron

Székesfehérvár - Városi Klub indult a megyeszékhelyen. A klub célja a közösségi élet előmozdítása. A szerdán tartott első összejövetelen a város számos neves, jeles polgára vett részt.

B. Kiss László

A Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület kezdeményezésére alakult meg szerdán az egykori Petőfi Mozi épületében a Városi Klub. Az alakuló összejövetel cseppet sem volt hivatalos: sem jelenléti ív, sem jegyzőkönyv nem készült, legalábbis a tudósító tudtával nem. Az alapító a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület, amelynek elnöke, a város polgármestere,  Cser-Palkovics András a klub céljaként egy új közösség létrehozását jelölte meg. A klub első összejövetelén a város több tucat prominens polgára volt jelen:  vállalkozók, cég- és intézményvezetők, élsportolók, Fehérvár szellemi életének némely reprezentása. A klub kezdeményezői azt szeretnék, ha a későbbiekben az összejövetelekre már nem kellene meghívót küldeni, azokra egy állandó rend szerint, spontán módon kerülne sor.  A klub a társasági élet egy új színtere lehetne, amelyhez hasonló megteremtésére már  voltak próbálkozások, ám azok megbicsaklottak - mondta el Cser-Palkovics András, aki azt is megjegyezte: ha a dolog mégsem működne,   akkor nem erőltetik.  A jelenlevők  esetleges kezdeti feszélyezettségét Demeter Zsófia, a megyei múzeumok igazgatójának lebilincselő előadása volt hivatott oldani. A történész Fehérvár polgári múltjából villantott föl számos olyan momentumot, amelyek révén rávilágított arra, hogy milyen színes, pezsgő élet zajlott Fehérváron a második világháborút megelőző évtizedekben. A már nem álló   épületek, egykori jeles események és   szokások  bemutatása után Quintus Konrád színművész adott elő két,  bőgőtemetésre írott, a maga korában igen népszerű fehérvári szöveget.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!