Túlkapás volt, vagy sem?

Sáregres - Túlkapás, vagy jog?, címmel jelent meg lapunkban egy írás, ami komoly vihart kavart. A Jobbik egy helyi ügy miatt bírálja a rendőrséget.

Tihanyi Tamás

Elsőként lapunk számolt be egy sáregresi esetről, ami után, egy panasz nyomán a Jobbik  túlkapással vádolt meg egy rendőrt. Árgyelán János Fejér megyei elnök kedden sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy szerinte a vizsgálat azóta cáfolta a rendőrség állásfoglalását. Reagálásában  R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tévesnek ítélte Árgyelán kijelentését. Elmondta: a vizsgálat még tart,  tehát semmiféle állásfoglalás nincs az ügyben. A történet ma azzal folytatódott, hogy Árgyelán János közleményben tiltakozott a szóvivő állítása miatt. Szerinte azzal a rendőrség őt lehazugozta,  a nyilvánosság előtt csúsztat,  vádaskodik és mellébeszél. Kijelentette, ő a  Jobbik nevében - véleményét egy rendőrségi jegyzőkönyvre alapozva  - az eljárást kifogásolta. Majd felszólította a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékes vezetőjét, hogy lapunkban  ismerje be a tévedését, valamint nyilvánosan kérjen bocsánatot  a sértettől.
A rendőrség Árgyelán  közleménye után arról tájékoztatta a politikust, hogy őt  senki sem kívánta hazugsággal vádolni,  csak  a kijelentésére reagáltak azzal, hogy  állásfoglalásuk nincs a vizsgálat ügyében, hiszen a közigazgatási eljárás még tart. Nyilatkozatuk első sora ezt kívánta hangsúlyozni.
 Lapunk az ügyre a vizsgálat lezárta után tér vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!