Tesznek az egészségükért

Seregélyes - Péntek délután felavatták az egészségközpontot, amellyel a település több évtizedes álma valósult meg - mondta köszöntőjében Horváth Sándor polgármester.

Miskei Anita

- A rendelő közel hatvan millió forintos uniós támogatásból, s közel ugyanennyi önkormányzati forrásból valósulhatott meg. A több mint 400 négyzetméternyi hasznos alapterületű egészségcentrumban helyet kapott a két felnőtt háziorvosi rendelő, a gyermekorvos, a fogászati kezelő,  illetve a védőnői szolgálat is - tájékoztatta a lakosokat a polgármester. Elmondta, a pályázati forrásból nem csak a korszerű, energiatakarékos  épület valósulhatott meg, de beszereztek egy EKG gépet, felszerelték a rendelőket orvosi eszközökkel és egy-egy számítógéppel is, sőt, a várót is otthonosabbá tették a támogatásból. Az intézményben  - a használatba vételi engedély átvétele után - várhatóan januárban kezdődik meg a rendelés.


- Remélem, az itt élők egészségét, jobb életminőségét is szolgálja majd az egészségügyi központ - mondta Horváth Sándor, majd utalt arra, korábban az egészségügyi ellátás nem a megfelelő körülmények között zajlott.
Almási Ferenc tisztifőorvos is köszöntőt mondott, megjegyezte, egy vidéki településnek akkor van megtartó ereje, ha van minőségi orvosi ellátás és persze orvos, óvoda és iskola.  Seregélyesnek szép karácsonya lesz, hisz mindhárom intézménye megszépült, sokan irigyelnék ezért a helyieket. Váltsák ezt az adomány most egészségre - tette végül hozzá a tisztifőorvos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!