Nem nő a távhő díja, nem lesz ebadó

Székesfehérvár - Nem emelkednek jövőre a távhőszolgáltatás árai és nem lesz ebadó sem, de egyes közszolgálati díjak nőnek- döntött a fehérvári közgyűlés csütörtökön.

Zsigó Ferenc

A mintegy másfél órás közmeghallgatáson a kerekesszékes mozgáskorlátozottak nevében Lánczos Róbert azt kérte, hogy a meghibásodott alacsonypadlós buszok helyett lehetőség szerint ugyanilyeneket állítsanak be, illetve hogy havas időben legalább másfél méteres szakaszon tisztítsák meg a gyalogátkelő helyeket.
   Megírta az újság, hogy lesz bölcsődei díj, és az önkormányzat dönti el, bevezeti-e vagy sem. A szülők kérdeznek, mi pedig nem tudjuk a választ - mondta Sebestyén Józsefné. Felvetésére a polgármester válaszolt: Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne kelljen ezt a díjat bevezetni. Hasonló válaszok hangoztak el több, jövő évi költségvetést érintő kérdésben,  ugyanis csak februárban döntenek a büdzséről.
 A közmeghallgatást követő közgyűlés elején a polgármester egy csokor virággal köszöntötte a nyugdíjba vonuló, több mint negyven évet a gyerekek között töltő Varga Imréné óvodavezetőt, aki ebből az alkalomból miniszteri kitüntetésben részesült, és a testület döntése alapján címzetes óvodavezetőként zárja aktív éveit.
Napirend előtt szót kérve Szigli István sajnálatát fejezte ki, hogy nincs a témák között a börgöndi reptér ügye.
- Úgy tűnik, tényleg nincs rendben valami - jegyezte meg a képviselő arra utalva, hogy november 30-ai ülésükön december 15-ei határnappal bízták meg a képviselők a polgármestert a befektetőkkel folyó tárgyalások lezárására.
- Megérkeztek az adatok, kimutatások a befektetőktől, de nem volt elég idő a téma előkészítésére, majd januárban hozzuk a közgyűlés elé -  reagált a polgármester. (Úgy tudjuk, ha nem készül el jövő nyárig  márpedig erre esély sincs  a reptér, a befektetőnek egymilliárdos kötbért kellene fizetni.)
A közszolgáltatási díjak közül először a kéményseprési díj 5 százalékos emeléséről döntöttek, ami kéményenként mintegy 80 forintos növekményt jelent. A temetői szolgáltatások 4, a parkolási díjak 5, a víz- és csatornadíjak 4,2, a helyi buszjegy- és bérletárak 3-4 százalék körüli mértékben nőnek januártól. (Például az előre váltott menetjegy 230 helyett 240 forint, a buszon váltott 270 helyett 280 forint lesz.) A piaci bérleti díjak az árusokkal egyeztetett mértékben 5 százalékkal nőnek. Nem emelkednek jövőre a távhőszolgáltatás árai és nem lesz ebadó sem a közgyűlés döntése értelmében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!