Leépítés a Vasműnél

Dunaújváros - Szellemi dolgozóinak tizenöt százalékát tervezi elbocsátani az ISD Dunaferr Zrt., tudtuk meg. A vezérigazgató erről előzetesen tájékoztatta az érdekvédőket. Határidő még nincs.

Pekarek János

Becsléseink szerint mintegy 300-350 embert bocsátanak el az ISD Dunaferr Zrt. irányítási és termeléshez közvetlenül nem kapcsolódó munkaterületeiről. A döntés előkészítése már megkezdődött a cég humán szervezeténél: a lépés körülbelül tizenöt százalékos létszámcsökkentést jelent.
 Az ISD Dunaferr Zrt. szellemi állományának 15 százalékos csökkentéséről Valeriy Naumenko vezérigazgató már  tájékoztatta az érdekvédelmi szervezeteket is.
 Borbély Zoltán, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke érdeklődésünkre megerősítette a hírt. Mi most azon gondolkodunk,  fűzte hozzá az alelnök,  hogy a vezérigazgató úr levelét elküldjük országgyűlési képviselőinknek és a miniszterelnöknek is, hogy lássák: milyen eredménnyel jár a Munka Törvénykönyvének megváltoztatása, a bérköltségek emelése!
Megkerestük az ISD  Dunaferr Zrt. vezetését is. A cég csütörtökön olyan közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amely szerint a társaságcsoport gazdasági stabilitása érdekében a tulajdonos elvárásként fogalmazta meg a vállalat működési költségeinek racionalizálását. Ennek keretében (így a közlemény) optimalizálni kell a személyi jellegű költségeket, és a termelésben résztvevő, valamint a termelést kiszolgáló munkavállalói létszám arányát is. A munkáltató mindenben a Munka Törvénykönyve és a Kollektív Szerződés szerint kíván eljárni, egyeztetve az érdekvédelmi szervezetekkel. Szándékában áll meghirdetni a szellemi munkavállalók körében az önkéntes távozási programot, és meghatározott keretek között előnyben részesíti a korhatár előtti  nyugdíjazást, valamint a nők kedvezményes nyugdíjazását, szól a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!