Kiváló tanulók kaptak ösztöndíjat

Pénteken délelőtt adták át a Tóth István Tóth Terézia tanulmányi ösztöndíjakat a székesfehérvári Városházán. A támogatást olyan diákok érdemelték ki, akik kiválóan tanulnak, a sportban, a zenében, a képzőművészetben jól teljesítenek, de anyagi helyzetük, családi körülményeik miatt rászorulnak a segítségre.

Tihanyi Tamás

A fiataloknak pályázniuk kellett, ebben az évben összesen 116-an részesültek pozitív elbírálásban. A Tóth házaspár  a megyeszékhelyről Kanadába vándorolt ki. Letétbe helyezett örökségük és annak kamatai szolgálnak ösztöndíjként, amihez a város önkormányzata is hozzáteszi a maga támogatását. A jövőre  kiosztható pénzösszeg 5 millió 280 ezer forint, ebből 4 millió forintot az önkormányzat, 1 millió 280 ezer forintot az alapítvány  biztosít. Tizenegy  általános iskolásnak, tíz  speciális szakiskolába járónak, ötvenegy  középiskolásnak, negyvennégy felsőfokú tanulmányokat folytató diáknak  segítenek. A fiatalok 12 hónapon keresztül kapják a támogatást, havonta 3 és 5 ezer forintot.
 A Városházán rendezett ünnepségen a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai adtak műsort, majd az alapítvány kuratóriumának elnöke, Poleszák György beszélt a megjelentekhez.  Az ösztöndíjakat az önkormányzat részéről Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok nyújtotta át a diákoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!