Káprázatos második sor Ryannel az élen - kiütéses győzelem

Három győzelemmel a tarsolyában a Sapa Fehérvár AV19 hoki csapata két hét végi hazai meccse elő állomásán a Bécset fogadta pénteken. Dacosta és Nagy visszatért, Benk és Johansson a maradiak táborát gyarapította.

Tóth Bence

Sapa Fehérvár AV19 – UPC Vienna Capitals 6-2 (2-0, 1-1, 3-1)

Székesfehérvár, 3200 néző. Vezette: Erd, Trilar, Nagy, Smeibidlo.

Sapa Fehérvár AV19: MUNRO - Tokaji, Dacosta, Ladányi (1), SOFRON 1 (1), Vas M. - Pratt, Horváth A. (1), MIHÁLY 1 (2), PALKOVICS 1 (2), RYAN 2 (1) - Sille, Durco, Kovács Cs., Sikorcin, Nagy G. - Orbán A., Láda B., Tóth A., Magosi B.. Vezetőedző: Kevin Primeau.

UPC Vienna Capitals: Divis – Oraze M., Insana, Robinson N., Kavanagh, Gunnarsson (1) – Bjornlie, Lupaschuk R. 1, Fischer M., Gratton B. 1, Fortier F. – Casparsson, Lakos P., Holst, Pinter P., Dolezal, Schweda, Lanz, Fichtner, Nageler D. Vezetőedző: Tommy Samuelsson.

Kiállítások: 18 perc + 10 perc fegyelmi (Orbán), illetve 14 perc + 20 perc fegyelmi (Dolezal és Holst) 

Túlzás nélkül állíthatjuk a bécsi szurkolók megszállták az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokot. Az osztrák fanatikusok három buszt is megtöltve bizakodva keltek útra, feledve, hogy szebb napokra érdemes csapatuk a Zágrábtól, s a listavezető Linztől is vereséget szenvedett az elmúlt fordulókban. Arcukra a mosoly a kezdést követően azonban azonnal ráfagyott Miután az év játékosát, Ladányi Balázst köszöntette a klub, a 35 esztendős csatár életerős lövésével jelezte: a legjobb helyre került az elismerés. Az akcióból bár gól nem született, az 5. percben már rezgett a háló. A gólgyáros, Derek Ryan suhintott váratlanul egyet, s Divis mamutjáról a hálóban kötött ki a pakk, 1-0. Két perccel később emberelőnyben ismét az apró termetű amerikai villant, félpályánál korongot csent, majd mattolta az osztrák portást, megszerezve a szezonban 20. találatát. Harcosan, a semleges harmadban is letámadva játszottak a kék-fehérek, s öröm volt nézni támadásszövögetéseiket. Biztosnak tűnő előny tudatában sem álltak vissza a hazaiak: Ryan a mesterhármasára hajtott, míg sortársa Palkovics első góljára. A rutinos szélső a harmad végén óriási ziccert hagyott ki, így maradt a kétgólos fór.

A középső játékrész elején már Palkovics is meg lőtte a maga „adagját”: Ryan előkészítése után bivalyerős lökete utat talált a bécsi kapuba, 3-0. Brillírozott a Sapa, nyoma sem volt annak, hogy a vendégek kiénekelhetnék a sajtot a szájukból, bár a derbi felénél éledeztek a fővárosiak, beszorultak az Ördögök. Lakosék tábort vertek Tokajiék harmadában, egy szuszanásnyi szünetet sem engedélyeztek a magyar bajnoknak. Egy video bírós elemzés még megmentette Munroékat a góltól, ám Lupaschuk 40. percben szépítő találata törvényszerű volt, 3-1.  

Lassan elfogynak a jelzők, ha a Sapa nyári szerzeményére keressük a szavakat. Emberelőnybe kerültek Mihályék, s Ryan finoman becselezte magát a kapu elé, s higgadtan a bal alsóba helyezett a 42. percben, 4-1. A bécsieknél a sokkoló találat hatására pedig elszakadt a cérna, jócskán túllépve a sportszerűség határait ütöttek, vágtak. Ezt előbb Tokaji immáron menetrendszerűen kiugró válla bánta, majd Tóth Adrián kapott egy „csomagot”. A Volán viszont méltón büntetett, emberhátrányban a 45. percben Sofron szabta ki a jobb felsőt, 5-1. A végén Gratton szépített, majd Orbán tartott egy kis bunyóleckét Horsnak. Az imponáló 6-2-es sikert Mihály üres kapus gólja koronázta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!